Oğrenmenin ve eğitimin yaşı olmadığı gibi, farklı koşulların da buna engel olmaması gerekiyor. Ama ne yazık ki cocuklu bir kadının eğitim hayatına devam etmesi coğu zaman buyuk bir zorluk. Tabii Honore Kahi gibi oğretmenlerin olduğu yerde boyle bir zorluk yok.
Gercek bir eğitimci ve anlayış, şefkat dolu bir adam, oğrencisine her zaman, her koşulda destek cıkabilir. Dunyanın bir ucundaki, oğretmen gibi oğretmen olan Honore Kahi ’yi muthiş davranışı icin kutluyoruz. ?
Fildişi Sahillerinde oğretmenlik yapan Honore Kahi, ders boyunca oğrencisinin bebeğini taşıdığı fotoğraflarıyla kalbimizi kazandı. Ve bir de şu cumlesiyle; “Anne olmak bir kadının eğitim almasını asla engellememeli.”
Honore Kahi, ağlayarak annesinin sınıfta oturmasına engel olan bebeği kucağına almayı teklif etmiş. Oğrenciler ise biraz şaşırdıktan sonra gulmeye ve fotoğraflarını cekmeye başlamışlar
Oğrencileri bu davranışından dolayı Kahi ’yi iyi bir baba, gercek bir adam ve rol modeli olarak gormeye başladılar. Bazıları, cektikleri fotoğrafları sosyal medyada kendisinden kahraman diye bahsederek paylaştı
Universitede iletişim dersi veren Kahi, kadınların, başkalarının duşunceleri yuzunden cesaretlerinin kırılmaması gerektiğini soyluyor. Ve Afrika ’da kadınların eğitim konusunda erkeklere gore cok daha az yer aldıklarını soyluyor.
Orada erkek şovenizminin on planda olduğunu soyleyen Kahi, eski bir filozoftan alıntı yapıyor;
“Bazı şeyler zor olduğu icin dayanamıyor değiliz, aslında dayanmadığımız icin zorlar.” “Bizim cevremizdeki insanlar tarafından cesaretimizin kırılmasına izin veriyoruz.”
Kahi, bebeği sırtına aldıktan sonra ağlamayı kestiğini ve uyuyakaldığını soyluyor. Ve bunu nasıl yapması gerektiğini kadınları gozlemleyerek oğrenmiş
“Aslında erkekler de boyle şeyleri yapabilecek durumdalar. ama genelde toplum erkeği bu tarz şeyleri yapmasına mani oluyor.”
Kaynak; 1