Sonunda bu da oldu! Devletin gozetiminde, sıkı kontrol ve denetim altında olması gereken evlat edinme ve evlatlık verme bir site uzerinden pazarlık edilerek yapılan bir iş haline geldi. Cocuğa yonelik şiddet, taciz ve tecavuz haberleriyle sarsıldığımız şu gunlerde bir internet sitesi uzerinden insanların ilanlar vererek evlatlık verdiğini ve evlat edinmeye calıştığını goruyoruz.
Oysa evlat edinme işlemi yasalarla belirlenmiş kati sınırları olan bir durum. Yasalarımıza gore kucuklerin evlat edinilmesi iki yolla mumkun olmaktadır:
Kurum Koruması altındaki bir cocuğun evlat edinilmesi. Kişilerarası anlaşma ile evlat edinme. Her ne kadar kişiler arası anlaşma ile evlat edinmek mumkun olsa da kucuk cocukların ve bebeklerin evlat edinilmesinde yasayla aranan koşulların tamamlanması gerekmektedir.
Bu site uzerinden yapılan işlemlerde bunun sağlandığına dair bir garanti soz konusu olamaz.
Yasaya gore; Evlat edinme işleminden evvel kucuğun en az 1(bir) yıl sureyle evlat edinecekler tarafından bakılmış olması ve evlat edinme işleminde kucuğun menfaatinin bulunması gerekmektedir.
Evlat edineceklerin başka cocukları varsa, evlatlık ilişkisi kurulurken onların menfaatleri de gozetilmelidir.
Ayrıca evlat edineceklerde de şu koşullar aranmaktadır;
Resmi nikahla evli olanlar ancak birlikte evlat edinebilirler. Bunun icin de ya en az 5 yıldan beri evli olmaları ya da eşlerden birinin 30 yaşını doldurmuş bulunması gerekmektedir. Eşler en az 2(iki) yıl resmi nikahla evli olmak ya da 30 yaşını doldurmuş bulunmak koşuluyla birbirlerinin cocuklarını evlat edinebilirler. Gerek eşlerin birbirlerinin cocuklarını ve gerekse başkasının cocuğunu evlat edinebilmek icin evlilik suresi ve yaş koşulundan birini gerceklemiş bulunmak evlat edinmek icin yeterlidir. Evli olmayanlar 30 yaşını doldurmuşlarsa tek başlarına evlat edinebilirler. Hal boyleyken, evlat edinmede cocuğun yararı boylesine gozetilirken onceleri “evlatlikarayanlar.com” adlı sitede bu sitenin kapatılması uzerine, “evlatlikarayanlar.blogspot.com.tr/“ adlı sitede faaliyet gosteren oluşumun ne denli yasal olduğu bir hayli tartışmalı.
Daha once kurduğu pazarlık sitesi kapatılan yonetici kişi, yeni siteye aşağıdaki uyarıyı koyarak sorumluluklardan kurtulacağını duşunmuş olmalı.
“Oncelikle Herkeze SELamun aLeyKum .
Arkadaslar HukukSal olarak Bu Sitede Kesinlikle Ticaret aMacLı Yardımlaşma Yada Cocuk Ticareti YaSaktır. .
Ben Bundan 5 yıl Once tıklamanken Adlı Sitemde Bu YaSakları Bilmiyordum ve Yaptıgınız Yorumları Okumadan OnayLıyordum .
3 Beş aile Bana ulaştı Dua ’Lar Etti Tesekkur Etti Nasıl olmuşsa Evlat Sahibi Olmuslar.
Herne iSe 1 gun 1 Kadın aradı Beni VE Beni Savcılığa vereceğini SoyLedi Dedim Sebep ?
Sitenizde biri Beni Dolandırdı Gibisinden Bişiler SoyLedi Benim aLakam olmadığını ve Dİlediğiniz Sekilde Dilediğiniz MerciLere Sikayet edebilirsiniz Benim Vicdanım Rahat Cevabını verdim .
Ama icim Rahat Deildi Yorumları Takip ederek İzmirde 1 Kahveci Buradaki EVLAT Hasreti Ceken insanların bu Zayıf Tarafını Kullanarak Onlardan Yol Parası Yemek Parası Guvenilirlik Parası vsvs almışta Almış.
Sonra Zaten Bu Sitelere Cok odaklanma Oldu Tv ’lere Cıktı Haber manşetlerine Tasındı .
Size Bu Siteleri 10 Senedir Takip eden 1 ADMİN Olarak insanlara Guvenmemenizdir . Tanıstıgınız insanlara Telefonunuzu vermemenizdir.
Genelde zaten Bu Sitelerde Yaptıgınız YORUM Yazılarınız icerisinden Numaralarınız Yada Mail adresleriniz Silinmektedir .
ŞİMDİ BEN YORUM YAPAN ARKADASLARA GEREKLİ UYARI VE ACIKLAMALARI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIM !!
Sizler inşallah bu yazdıklarımı DİKKAT ’e aLır ve yorumlarınızı Sayfamıza Bu Sekilde İletirsiniz.
Evlat Sahibi olma cabası Yada Gayreti icerisine Girip Kendinizi Evlat hasreti Bilmez Allah Korkusu bilmez Serefsizlere Kandırtmayın . Lutfen Dikkat edin”
Noktasına, virgulune dokunmadan acıklamayı aynen sizlere aktardık, bu oluşumun ne kadar guvenilir olabileceğini sırf bu uyarıdan (!) dahi anlamak mumkun.
Sitenin devamında okunan yorumlar ise cok daha urkutucu, insanlar para karşılığı, cinsiyet, yaş, vs. secerek cocuk aramaya gelmişler. Hatta 30 ’!lu yaşlarında olup aile arayanlar bile var!
Universite mezunu olduğunu soyleyen, maddi durumu cok iyi olan insanların boyle uyduruk bir sitede ne işleri var, evlat edinme işini nasıl boyle merdiven altının da altı bir ortamda yapabileceklerini duşunuyorlar anlamak mumkun değil.
Biz buradan yetkilileri goreve davet ediyor, cocuk istismarının alabildiğince yaşandığı ulkemizde ne iduğu belirsiz boyle mecraların derhal kapatılmasını, sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz.
Sitede gosterebileceğiniz bazı urkutucu ve duşundurucu yorumları hicbir duzeltme yapmadan sizlerle paylaşıyoruz.
Maddi manevi durumu cok iyi olan cift boyle uyduruk bir siteden evlat edinmek istiyor?!
“Merhaba İstanbul da yasayan genc evli ciftiz maddi manevi yasantımız cok sukur guzel fakat bir evlada hasretiz zor durumda kalıpda bebeğini evlatlık vermek isteyenler irtibat numarası brakırsa kesinlikle donuş yapacağım doğmuş ise en fazla 6 aylığa kadar olması doğmamış ise en az 1 ay kalması tercihimdir cinsiyet fark etmez bi evladımız olsa kafi iyi gunler”
Ailesinden habersiz doğuracağı cocuğu vermek isteyen genc kız!
“19 yaşındayım 2 aylık halimeliyim aliemin haberi yok bebeği vermek istiyorum bana …………[email protected] ulaşa bilirseniz sevinirim alie guvenilir olursa sevinirim aldırıcaktım kıyamadım”
Caresizliği cok belli, ama yanlış yerde!
“Benim cocugum olmuyor evlat edinmek istiyorum bakamayan evlatlik vermek isteyen varsa mesaj yazsin cocuk hasretiyle yanip tutusuyorum bana kiz erkek fark etmez ama ben kiz istiyorum erkek olursada olur ona canimgibi gozum gibi bakarim lutfen lutfen cevap yazin”
İstedikleri gibi bir cocuk evlat edinemeyince careyi burada arayan cift.
merhaba biz onyıldır evli bir ciftiz bebek sahibi olmamız imkansız evlat edinmek istiyoruz Yaş sınırı sebebı ile kucuk bebek evlatlik alamadık ben anne adsyı 46 eşim 57 yaşinda bize evlat edinme dairesi 5yaş ustu bebek veriyor biz bebek buyuymek istiyoruz cunki o bebegin kokusunu her anını gormek yaşamak istiyoruz eger mumkun olurda bir evlat sahibi olabilirsek ona cok iyi bir gelecek vadediyoruz temiz guvenilir bir aileyiz lutfen duşunen anneler bu numarayla bana ulaşsinlar teşekurler 0530 35……
Cocuğu olup da ona kardeş arayanlar bile var.
“Benim 6 aylık bir oğlum var. Ve bir bebek evlat edinmek istiyorum. Eşimle konuştuk ama hala nert bir karar veremedik.”
Bu ciftin dolandırıcı tecrubesi yaşadığı aşikar, ona rağmen hala buradalar!
“Bizimde bebeğimiz olmuyor. Bebeği daha doğmamış olan anneler yada henuz nufusu cıkmamaış en az 2 aylık olan bebeğinizi evlatlık alabiliriz. Doğuma kadar tum bakımınızı ustlenebiliriz Eşim ile. Maddi durumumuz iyi mail adresim …………[email protected] ciddi be zor durumdaki kişilerin mailini bekliyoruz. dolandırıcılar mail gondermeyin. Pişman olursunuz.”
Bu genc cok defa mesaj atmış, beni evlatlık alın diye cırpınmış, en son maddi durumu iyi olan H. Hanım ’dan medet umuyor.
“H. hanım ben aile arıyorum bana anne ve baba sevgisi verecek birilerine ihtiyac im var. H. T. ne isterseniz yaparım bana anne sevkati gosterirseniz cok mutlu olurum anne sevgisine ihtiyac im var beni okutacak bana disiplin insanlara iyi guzeli yasatacak H. annem.”
Yurt dışından bebek getirtilir!
“Merhaba
Gurcistan da yasayan Bir Aile var
Kadin 30 haftalik Erkek bebek hamile
Maddi karsilikli verecek
Kadin Turkiye Ye Gelip Dogum yapabilir”
34 yaşında evlatlık olmak???
“34 yasindayim istanbulda yasiyorum bakima muhtac maddi sikintisi olmayan evlat gozuyle bakacak sevgi arayan birisine evlatlik olmak istiyorum”
Turkce dahi bilmeden, Google ceviri yardımıyla evlatlık vermek isteyenler…
“O an, aşık hastanede doğum verildi ve iki gunluk kız bebek ona dikkat cekmek icin sevgi dolu bir aileye ihtiyacı var.
herally anne, ailesinin onun iptal etmek istedim bırakın, ama bir arkadaşım bebek tavsiye iptal etmek, sadece hicbir iş kolejden mezun olan 23 yaşındaki cocuğun babası olduğu belirtildi. Eğer ilgileniyorsanız bu e-posta adresi ile bize ulaşın; ………[email protected]
Sanırım bu arkadaşın derdi bambaşka!
“Evlatlık edinmek isteyen cocuguna bir abi arayan kendisine her turlu işinde yardımcı olacak şofor ve koruma yapacak genc arayanlar 20 yaşında genc yakışıklı durust erkek arayanlar normalde ailem var ancak ben farklı bir hayat istiyorum kadere bu yazılmış deyip susmak gelmiyor icimden normalde şoforluk yakın korumalık işi arıyordum ama bulamadım sıfırdan bir hayat kurmak istiyorum kendi hayatımı ailemi secebilmek istiyorum evladı gibi gorucek bir aileye evlat olmak istiyorum bu yorumu yanıtlayın ben sizi ariyim”