Hayatta olmak istediğimiz yere ulaşamadığımız icin hep dış etkenleri suclarız. Ama aslında hicbir engel, kalpten yapmak istediğimiz bir şeye ulaşamamamız icin gercek bir engel değildir. Noelia Garella ’nın azim dolu yaşam oykusu, bunun en guzel kanıtlarından biri.
Noelia ’nın ilham veren oykusu, engellerin biz istemediğimiz surece var olmayacağını, gulumseterek, cok guzel bir bicimde hatırlatıyor. ❤
Noelia Garella, hayatı boyunca oğretmen olmayı dilemiş, Arjantinli, down sendromlu bir genc kadın
Noelia daha cocukken ailesi onu okula gonderirken buyuk sıkıntılar yaşadı. Anaokulu oğretmenleri down sendromlu kucuk kızı istemedikleri gibi, bir de ona canavar dediler
Neyse ki, Noelia ’nın ailesi asla pes etmedi. Ona eğitim vermenin yolunu bulmak icin vazgecmediler, hep onun icin mucadele ettiler ve oğretmen olabilmesi icin gerekli eğitimi almasını sağladılar
Şimdi Noelia 31 yaşında ve Arjantin ’in ilk down sendromlu oğretmeni oldu. Tum dunyadan, kendisiyle benzer koşullardaki oğretmenlerle beraber, bize kararlı ve iyimser olmanın tum on yargıları yıkabileceğini kanıtlıyor
Noelia; “Bu işe bayılıyorum. Kucukluğumden beri her zaman oğretmen olmayı istedim. Cocukları cok seviyorum.”
Noelia ’nın oğretmenlik yaptığı anaokulunda bir kişi onun işe girmesine karşı cıktı. Ama okuldaki diğer tum oğretmenler, hatta belediye başkanı Noelia ’ya destek oldular
İş arkadaşları, Noelia ’nın hedefine ulaşma konusundaki kararlılığının, ona destek olmalarının başlıca nedeni olduğunu soyluyorlar
“Onun bu işin sanatına ne kadar hakim olduğu hemen anlaşılıyor. Noelia, anaokulu oğrencilerinin en cok minnet duyacağı şeyi onlara veriyor; yani sevgiyi.” Noelia ’nın calıştığı okulun eski muduru Alejandra Senestrari
Noeli, down sendromlu insanlara toplumun on yargılı yaklaştığı, hayatlarını zorlaştırdığı ve eğitim almalarını bile engellediği bir Latin Amerika ulkesinde oğretmen olmayı başaran ilk kişi oldu
Noeli ’nin anaokulu oğrencileri onu nazik ve sevgi dolu yaklaşımından dolayı cok seviyorlar. Oğrencileri onu kitap okurken buyuk bir dikkatle ve keyifle dinliyor Noeli; “Hem okumalarını hem de dinlemelerini istiyorum. Cunku toplumda insanlar birbirlerini dinlemek zorundalar.”
Kaynak; 1