Filiz Gurbulak, belki boyle adını yazınca tanıyamadınız ama sosyal medyada kedisi Mecnun ile yaşadığı dunyalar tatlısı maceralarına denk gelmişsinizdir. Hani şu domates yiyen, patilerine suyunu doken, Filiz Hanım ’ın omzundan, kucağından indirmediği, hepimizin izlerken “annem beni boyle sevmedi” dediğimiz Mecnun ile maceraları.
Filiz hanım tam bir hayvansever, kedilere ozel bir ilgisi olduğu aşikar ama kedi, kuş, kopek fark etmiyor o hayvan seviyor. Oyle ki videolarında “hayvanı bunaltıyor, yanlış besliyor, hata yapıyor, vb.” eleştiriler karşısında cok cok uzulen bir hayvansever. Oysa kendisi son derece bilincli ve sorumlu bir hayvansever. Bahcesine gelen her canlıyı en guzel mamalarla, yiyeceklerle besleyen, sularını, sutlerini eksik etmeyen, kontrollerini yaptıran, onlara bakan ve onlarla ilgilenen ornek bir hayvansever.
Oyle ki canı gibi sevdiği Mecnun ’un yanına gozleri gormeyen Armağan Hanımı da alacak kadar koca yurekli bir insan. Siz Mecnun ’un aşırı sevgiden bunaldığını, sıkıldığını duşunebilirsiniz. Ama birazdan izleyeceğiniz videolar ve goreceğiniz fotoğraflar gosteriyor ki dunyanın en mutlu kedilerinden biri Mecnun. Eminiz ki cocuğu olanlar gun icinde yaptığı yaramazlıklardan dolayı cocuğuna kızıyordur, ancak Mecnun ne yaparsa yapsın sevilmekten başka karşılık gormuyor.
Filiz Hanım ’ı hayvanlara karşı gostermiş olduğu bu sonsuz sevgiden dolayı tebrik ediyoruz. Umut ediyoruz kli kendisi bizlere ornek olur ve hayatı birlikte paylaştığımız canlara karşı boylesine sevgi dolu, boylesine duşunceli ve boylesine sorumlu olabiliriz.
Filiz Hanım kendisine yoneltilen eleştiriler karşısında cok uzuluyor, insanların kediye kotu davrandığı yonundeki sozleri onu derinden yaralıyor. Cunku onun hayvanlara karşı sergilediği davranışın tek bir karşılığı var: Sevmek. Filiz Hanım ’ı eleştirmeden evvel, “acaba ben hayvanlar icin neler yapıyorum?” diye duşunmekte fayda var.
İyi ki varsınız Filiz Anne ve Mecnun… Ve Armağan ve Venus ve diğerleri…
İşte Filiz Hanım ve beybisi Mecnun…
Mecnun gezmeye gitmek istiyor