Moda endustrisinin ve unlu markaların ısrarla yarattığı algı yuzunden, dunyada guzellik ve estetik kavramları tamamen tek tipe indirgenmiş durumda. Bunun orneklerini başımızı cevirdiğimiz her yerde, her reklam panosunda, televizyon ve dergilerde, kısacası her yerde gorebiliyoruz.
Deddeh Howard gibi muthiş guzellikte bir model bile olsanız, bu sektor icinde yer bulabilmeniz cok zor olabiliyor. Cunku bu guzel kadın ten rengi sayesinde, belirlenmiş standartların dışına cıkıyor. Ama Howard, bu gidişata bir dur demek icin Black Mirror adını verdiği carpıcı bir projeyle moda dunyasına yanıt veriyor. Onun bu girişimini sonuna kadar destekliyoruz. ❤
1. Deddeh Howard, Liberya doğumlu ve Los Angeles ’da yaşayan, goz alıcı bir guzelliğe sahip bir model
Chanel
2. Howard, moda dunyasının kampanyalarında sadece tek tip modelleri kullanmasını ve ceşitliliğe gecit vermemesine karşı farkındalık yaratmak icin “Black Mirror” adını verdiği harika bir fotoğraf projesi yaptı
Gucci
3. Dunyanın en buyuk markalarının, Kendall Jenner, Kate Moss ve Gisele Bundchen gibi unlu modelleri kullandığı kampanyalarını yeniden yorumlayan Howard, beyaz modellerin ayrıcalıklı pozisyonuna vurucu bir eleştiri yapıyor
Vivara
4. “Herhangi bir model ajansına gittiğimde, listede yer alan sadece bir ya da iki siyahi modelle karşılaşırdım ve kendimi ister istemez onlarla kıyaslardım.”
Calvin Klein
5. “Genellikle bana harika bir goruntum olduğunu, benimle calışmak istediklerini ama ellerinde hali hazırda zaten bir iki tane siyahi model olduğunu soylerlerdi.”
Louis Vuitton
6. “Beyaz modellerin bolluğuna rağmen, anladığım kadarıyla bu ajanslarda calışan sadece 1-2 siyahi model hepimizi temsil etmeye yetiyor.”
Dolce & Gabbana
7. “Bu projede ilham verici ve unlu kampanyalardan birkacını tekrar cekmeye ve siyah bir model kullanıldığında neye benzeyeceklerini gostermeye karar verdim.”
Victoria ’s Secret
8. “Neden buyuk markalar ceşitliliği benimsemiyor ve hepimize aynı fırsatı sunmuyor?”
David Yurman
9. “Black Mirror projesi sayesinde hepimize aynı oranda fırsat verilmesi icin farkındalık yaratmak istedim.”
Guess
Kaynak; 1