Gectiğimiz gunlerde Arap sosyal medyasına duşen bir fotoğraf adeta viral oldu. Her yerde, fotoğrafta yer alan temizlik işcisiyle dalga geciliyordu. Ancak iyi kalpli bir insan bu adamı bulmak icin bir kampanya başlattı ve boylece onun hikayesine; mutlu bir son yazdı!
Suudi Arabistan ’da bir temizlik işcisi, bir kuyumcunun camından mucevherlere baktığı icin sosyal medyada alay konusu oldu.
“Bu adam sadece cope bakmayı hak ediyor.”
Bir Instagram hesabından yayılan bu fotoğrafı goren @ensaneyat isimli Twitter kullanıcısı ise, bu adamı bulmak icin takipcilerinden yardım istedi.
“Bu işciyi tanıyan varsa lutfen benimle iletişime gecsin. Onun icin bir hediyem var.”
@ensaneyat hesabının sahibi Abdullah el-Quahtani, bu adamı bulmak ve ona yardımcı olmak isteyen bircok insanın kendisiyle iletişime gectiğini soyluyor.
“Ona vermek istediğim bir mucevher setim var. Lutfen onu tanıyan biri varsa, benimle iletişime gecsin.”
“Onu bulursanız bana haber verin lutfen. Ona 2000 riyal vereceğim.”
“Ona bir hediyem var. Umarım Tanrı onun yardımcısı olur.”
Bu iyi kalpli insanlar; sonunda, 11 yıldır Riyad ’da calışmakta olan 65 yaşındaki Bangladeşli adam Nzerol Abdul Karim ’i buldular…
“Temizlikci budur. Bugun onun fotoğrafını aldım.”
Kuyumcu calışanları, Abdul Karim ’i neredeyse her gun bu dukkanın onunde gorduklerini soylediler…
Quahtani, aradığı işciyi bulduktan sonra, Twitter ’da, ona yardımcı olmak isteyenlerin kendisiyle iletişime gecmesini istedi.
“Selamlar, merak edenler icin işte aradığımız temizlik işcisi burada.”
İnsanlar, bu temizlik işcisinin yuzunu guldurmek icin, ona her gun camından takıları izlediği bu dukkandan bir mucevher seti hediye ettiler…
Hatta hediyeler bir tane ile de sınırlı değildi…
Abdul Karim ise, kendisine yardım etmek icin bir araya gelen insanların miktarına cok şaşırdığını ve hepsine cok teşekkur ettiğini soyledi…
Bu hikayedeki guzel kalpli insanları gonulden takdir ediyoruz. Onların bu davranışı, Abdul Karim ’e hediye ettikleri mucevherlerden cok daha fazla kıymetli…
Yararlandığımız kaynak burada.