Kırtasiye malzemelerini sevmeyen var mıdır ki? Coğunluk seviyordur, ama bir de tutku ile bağlı olanlar vardır. Kalemin kokusunu dunyalara değişmeyen, kağıt kesiğini hoş geldin gulum diyerek karşılayan, pastel oyalarını yememek icin kendini zor tutan insanlardan bahsediyoruz. Bu insanların malı kıymetli midir bilemeyiz ama kırtasiye malzemelerinin cok kıymetli olduklarından eminiz.
Ancak bu guzel yurekli insanlar da uzuluyor. Kırtasiye malzemeleri her zaman mutlu etmiyor, bazen oyle şeyler oluyor ki ciğerleri curuyor…
1. Harika bir el yazısıyla yazdığın yazının kağıdın arkasına gectiğini fark etmenin ne demek olduğunu bilir misin sen?
2. Ya da o mukemmel yazının sonuna doğru bir satırın veya kelimenin murekkebinin bulaşması, dağılması… Neden ya!?
3. Elini karaladığında deli gibi yazan kalemin kağıda gelince sus pus olmasının hikmeti ne ola ki?
4. Ve ya fosforlu kalemin ucunda bir anda beliren karanlık…
5. Her şey sığar da o kalem kutuna bir şey isyan eder ya kırmak istemez misin ortadan ikiye tastamam sığsın diye?
6. 12, 24, 48 parcalık pastel, ispirtolu, kuru kalem setlerinden gizemli bir şekilde kaybolan ara renkler ne olacak peki?
7. Cok sevdiğin bir arkadaşının senden odunc kalem istemesi, geri gelmeyeceğini bile bile kendi ellerinle teslim etmen…
8. Kalemini actıkca ucunun kırılması, actıkca kırılması, actıkca kırılması, actıkca…
9. Ya bir kereliğine kalemin arkasındaki silgiyi kullanmak isteyip de kağıdı, defteri perişan etmen, yırtman, karartman! Kim verecek bunun hesabını?
10. Delgec ile ozenle deldiğin kağıtları klasore yerleştirirken deliklerin yırtılması neden bu kadar can yakıyor?
11. Ve neden spiral defterlerin spirallerinin omru bu kadar kısa oluyor… Done done cıkmalar falan nedir?
12. Kolay koparılıyor diye, her sayfasında koparma yeri olan defterimden her ihtiyacı olana bir yaprak vermek zorunda mıyım ben?
13. Bir suru kullanmadığım defter olması, gorduğum bu harika defteri almamda bana neden engel olsun ki? Alıyorum bunu da.
14. Bu kadar beyaz, cizgisiz, kaymak gibi bir defter sayfasına ben nicin surekli aşağı doğru meyleden bir yazı yazıyorum ki?
15. Neden başkalarının aldığı kalemler, silgiler, defterler, ajandalar, vs. hep benim aldıklarımdan daha guzel?