Ferhan Şensoy‘un “Kalemimin Sapını Gulle Donattım” kitabında anlattığı hazinli bir anısı ile baş başa bırakıyoruz sizi. Bu huzunlu aşk hikayesi Ferhan Şensoy ile Civciv arasında gecmekte ve salt gercekliğe dayanan bir aşk olduğu icin de yarım kalmaktadır.
“Akademiye sonuclara bakmaya gelmişiz. Baraj sınavı sonucları listesinde kendi adımı buluyorum, notum on beş! Sevincten zıplıyorum”
“Aslında hayatımda hicbir zaman sevindiğim icin zıplamadım. Burada film icabı, yonetmenin ısrarıyla sıcrıyorum. Yanımda sarı sacları kısacık kesilmiş bir kız zıplıyor, barajı aşmış.”
“Birden birbirimize donuyoruz kızla, bakışıyoruz. Kamera bir ona, bir bana yakın planlar patlatıyor ust uste. Şak sarılıyoruz birbirimize barajı aşmanın ortak sevinciyle ve hikayenin icabı tanışıyoruz Gonul ’le. Bu benim ilk başrolum.”
Bu tanışma buyuk bir aşkın ilk tohumlarıdır aslında. Artık Ferhan Şensoy, Gonul Bayraktar ’ın Cılgın ’ı, Gonul Bayraktar ise Ferhan Şensoy ’un Civciv ’idir.
Zaman cabucak gecer ve Ferhan Şensoy Akademi ’nin Mimarlık Bolumunu kazanır. Gonul Bayraktar ise memleketi İzmir ’e geri doner. Sonrasında mesafeleri yok etmek icin mektup zarfları cekmecelerden cıkar. Her gun karşılıklı yazılan bir aşk mektubu…
” Civciv ’im benim, ayrılalı iki saat oldu senden, ozledim. Ben iyiyim yavrum, gozlerim ağlıyor!
Becerebildiğim tek bok vardı: ağlamamak. Belki de ağlayamamaktı bu, beceriksizliğim yani. Bilmiyorum. Artık onu da beceremiyorum, ya da beceriyorum bu işi artık, lar ler nuz…
Ben iyiyim yavrum, gozlerim ağlıyor.
Fevzipaşa bulvarına selam. guvercinlere de.
Benim olan her yerinden operim”
Cılgın
Zaman nasıl her şeyin ilacı ise aynı zamanda zehri de olabilir. Gunler gecer, aylar birbirini izler ve Civciv ’de bir uzaklaşma eğilimi baş gosterir. Sonrasında ailesi de işin icine girince Civciv başkası ile nişanlanmak zorunda kalır.
Sadece nişanlandığıyla da kalmaz, sonrasında akademi hayallerini bırakan Civciv bir anda hostes olur. İşte en son da Civciv hosteslik sınavları icin İstanbul ’a geldiğinde goruşurler.
Zaman durur mu?! Durmaz efendim! Yine gecer. Ferhan Şensoy, namı diğer Cılgın Fransa ’da tiyatro ile uğraşmaktadır. Yine bir sabah…
“Sabah gardan almanya baskısı bir turk gazetesi alıp biniyorum trene. Gazetenin birinci sayfasında bir ucak enkazı fotoğrafı! Paris ’te Boulogne ormanına duşmuş bir Turk Hava Yolları Ucağı. Kimi olenlerin isimleri, kimilerinin fotoğrafları var. En başta civciv ’in fotoğrafı…
Kaynak-1