Kuşkusuz eğitim ve oğretim aşkının sınırları yok. Kimi oğrencilerin imkansızlıklar icinde bir şeyler oğrenme gayreti gozlerimizi doldururken, bazı oğretmenlerin de oğretme aşkıyla bircok zorluğa goğus gerdiğini gormek bizleri heyecanlandırıyor.
Takdirimizi toplayan oğretmenlerden bir tanesi de Ganalı Owura Kwadwo oldu. Hic beklenmedik bir şekilde bilgisayarı olmadan ICT (BİT – Bilişim ve İletişim Teknolojileri) oğretme yontemiyle binlerce insanın takdirini toplayan Ganalı oğretmenin konuyla ilgili Facebook paylaşımı kısa surede sosyal medyada viral oldu.
Gana, Kumasi ’de bulunan bir okulda eğitim veren oğretmen Owura Kwadwo, okullarda bilgisayar olmadığı icin ICT (BİT – Bilişim ve İletişim Teknolojileri)dersini sıra dışı bir yontemle anlatmaya başladı
Daha once gorsel sanatlar dersi aldığından cizim konusuna yabancı olmayan Kwadwo, Micrsosoft Office Word programını gostermek adına tahtaya bir adet ekran goruntusu cizdi
“Her oğretmenin kendi konusunu oğrencilerine bir anlatma şekli vardır. Bu da benimki.” diyen Kwadwo, Facebook paylaşımı uzerinden cok takdir toplasa da, bazıları tarafından “bu kadar ileri gitmesine gerek var mıydı?” denilerek tepki de topladı.
Kwadwo “Hukumet cok yardımcı, ben onlara inanıyorum. Bilişim ve İletişim Tekneolojilerini hem oğrenciler hem de oğretmenler icin daha iyi bir hale getirmeye calışıyorlar,” dese de
Yıl 2018 olmasına rağmen bircok okulda bilgisayar olmamasını eleştiriyor; “İyi donanımlı altyapılara, eğitim ve oğretim yardımlarına ve eğitimi merkeze koyan bir hukumete ihtiyacımız var”
Fakat bunların dışında Kwadwo boyle bir şey yaptığı icin cok mutlu. Oğrencilerine imkansızlıklar icinde en iyi eğitimi sunmayı cabaladığından emin
Eğitim goren cocuklar da hallerinden bir hayli memnunmuş. Kuşkusuz dunyanın Kwadwo gibi oğretme aşkıyla yanıp tutuşan insanlara ihtiyacı olduğu gibi, oğretmenlere destek olacak hukumetlere de ihtiyacı var
Kaynak: 1