Guzellik yarışmalarında farklı tarzlarda insanlar gormeye hepimiz alışkınız. Ancak her yapılan yenilik, ilk olması dikkat cekiyor. Bugun de dikkat radarımıza Sara İftekhar takıldı.
Sara ’yı dikkat cekici kılan ise katıldığı guzellik yarışmasında tesetturuyle finale kadar yukselmesi.
Sara Iftekhar, 20 yaşında ve İngiltere ’de Huddersfield Universitesi ’nde hukuk okuyor
Sara, Miss England guzellik yarışmasında son 50 finalistten biri ve aynı zamanda finalde eşarp takan ilk kadın yarışmacı
Daha onceleri Maria adında bir kadın da yarışmaya tesetturuyle katılmıştı ancak Sara, finale yukselmeyi başardığı icin başka bir ilki gercekleştirmiş oldu
Onumuzdeki hafta Nottinghamshire Kelham Hall ’da yapılacak şov sonunda yarışmanın kazananı belli olacak
Sara, instagram takipcilerine ‘Wow, Miss England finallerinde adımın anons edilme ihtimali olduğunu bile duşununce nasıl hissettiğimi size anlatamam! Benim icin asla unutulamayacak bir deneyim oldu. Burada finalist olarak edindiğim fırsatları elde edeceğimi duşunemezdim bile, buna her zaman muteşekkir kalacağım. Herkes nasıl gorunurse gorunsun, kendince guzeldir. Kilo, boy, ırk, renk ve şekil gozetmeksizin. ’
Yarışma aynı zamanda Beauty with a Purpose icin bir fon biriktiriyor. Bu kurum Guney Amerika ’da, Sri Lanka ’da ve Rusya ’daki yardıma ihtiyacı olan cocuklara yardımcı oluyor
Sara da kendi platformlarında bu kuruma destek oluyor ve fon toplanmasına yardımcı oluyor
Sayfasında şoyle yazıyor: ‘Bu yarışmaya guzelliğin bir tanımı olmadığını gostermek icin katıldım. ’
‘Herkes nasıl gorunurse gorunsun, kendince guzeldir. Kilo, boy, ırk, renk ve şekil gozetmeksizin. ’
Eğer Sara bu unvanı kazanırsa, Cin ’in Sonya şehrine gidip Miss World ’de İngiltere ’yi temsil edecek
Kaynak:1
2