Yapılan bir araştırmaya gore, fiziksel yetersizlik, erkekleri aldatılmaktan daha cok sinirlendiriyor. 2013 yılında yayımlanan bir calışmaya gore, bir cok erkek, partnerleri onları aldattığında duygusal bir ilişki yerine fiziksel bir ilişki yaşarsa daha cok uzuleceklerini soylemiş.
Erkeklerin tam tersi, kadınlar, partnerleri başka bir insana aşık olursa, fiziksel bir ilişki yaşamasalar bile, daha cok uzuluceklerini belirtmiş.
Farklı yaş gruplarından bir suru erkeklerle yapılan bir roportajda, erkekler duygusal ihanetin gorunduğunden daha karışık olduğunu soylemiş ve kendi yaşadıklarını anlatmışlardır.
1. Jimmy, 32
View this post on Instagram
Throwback Thursday ❤️ man crush EVERYDAY summer: jimmy I love you so much and cherish every moment spent together! You are such a provider, being with you makes me a better person ❤️ chacha : Mi chulo chachis you are the world to me my king our babe ??I appreciate your love, kindness, patience and your devotion to our growing loving ???understanding relationship ❤️ #polyamorous #poly #polytriad #liveinlove
A post shared by Jimmy, Chacha And Summer (@polyam.us) on Oct 18, 2018 at 1:48pm PDT
“Zamanını ve enerjini bir başka insan uzerinde harcamaya başlanıldığında, duygusal ihanetin aldatmaktan bir farkı yok. Zaman icerisinde ilişkiniz bozulmaya başlar. Bence bunun sebebi internet ve sosyal medya, cunku ilişkiniz icin cabalamaktansa hayal ve fantezi dunyasında yaşamak daha kolay. Ben cok eşli bir ilişkisi icerisindeyim, ve başka insanlarla konuşmaya başladığımızda, hepimiz konuşmaya dahil değilsek, ilişkimizin zarar gorme tehlikesinde olduğunu biliyoruz. Bir başkasıyla duygusal bir bağlantı kurduğunuzun farkında olmadığınızda , geri donulemez bir yola girebilirsiniz. Bu bir illuzyon haline geliyor ve ben aldatmaktan daha kotu olabileceğini duşunmuyorum.” —Jimmy
2. Mike, 34
“Arkadaşlıktan fazla ve farklı olan her ilişki duygusal ihanettir. Maalesef ki, bu cok buyuk bir bilinmezlik, cunku her ilişkinin ve her insanın arkadaşlıkta olması ve olmaması gerekenler hakkında farklı goruşleri var. İlişkinin en onemli parcası, kuralları beraber koymak ve onlara uymaktır. Bir noktada koyduğunuz kurallara uymadığınızı fark ederseniz, kendinize neden bu kurallara uymak istemediğinizi sormanız gerekiyor.” —Mike, New Jersey ’de ilişki kocu
3. Al, 60
“Cok mu saf duşunuyorum emin değilim ama, ben eğer guzel bir ilişkiniz varsa, bir başkasıyla duygusal bir ilişki yaşayabileceğinizi duşunmuyorum. Yıllar icerisinde, iş yerinde kendimi bir kac kez bu tarz ilişkilerin icerisinde buldum. Birisiyle yakın calıştığınızda, eğer bir bağ varsa, kalbiniz ve beyniniz merak etmeye başlıyor. Bence bu cok normal. Sizin karakterinizi belirleyen bu değil, bundan sonra ne yaptığınız. Bunu soyledikten sonra itiraf etmem gerekiyor ki, Tanrı ’ya eskiden telefon ve mesajlaşma olmadığı icin teşekkur ediyorum. Fiziksel olarak bir şey yaşanacağından değil, ama bir suru mesaj ve konuşmalar terk edilmiş olacaktı. Faturam geldiğinde, karıma sebebini acıklamak zor olurdu.” — Al DeLuise, Conflict ve Scotch ’ta blogger
4. Lloyd, 27
“Her ilişkide, beyin başıboş bir şekilde gezinir, ama benim icin, bir insanın duygusal olarak sadık olabilmesi icin sadece fiziksel olarak birlikte olmak yeterli değildir. Kalbinizinde başkasıyla olmaması gerekir. Diğer insanla daha cok zaman gecirirken, oburuyle paylaşmadıkları ve konuşmadıları detayları da konuşurlar. Ben cok gencken, tamamen sadık olduğumu hissettiğim bir kızla beraberdim. Aynı zamanda konuştuğum ve iyi bir iletişimimin olduğunu duşunduğum başka kızlar da vardı, hatta birlikte olduğum kızdan daha iyi anlaşabiliyordum. İstediğiniz şeyi suclayabilirsiniz, ama doğru olan şu ki, en başta bir ‘kız arkadaş ’ edinmemem gerekirdi. Duygusal ihanet, benim kotu ilişki secimimin bir cilvesi.” —Lloyd, The Single Guy kanalının kurucusu
5. Adam, 33
“Eğer ciftlerden biri, diğerinin haberi olmadan, başka bir insanla duygusal olarak yakınlaşırsa, o insan partnerine duygusal olarak ihanet ediyordur. Flortleşme, mesajlaşma ve e-mailleşme, hepsi bunun bir parcası. Ben bir ilişki uzmanıyım. 10 yıldır evli olan danışanlarım oldu, ve sonucunda buldukları tek şey partnerlerinin aynı zamanda iki veya uc farklı kadınla daha konuştuğunu oğrenmekti. İşte bu duygusal ihanettir.”— Adam LoDolce, Boston ve New York ’ta ilişki kocu
6. Ken, 73
“Ben şu an yalnızım. 15 yıldır ilişkilerim oluyor ve şimdiye kadar hic bir kadını aldatmadım. Eğer başka kadınlar arıyorsam, bunun sebebi yaşadığım ilişkinin icerisinde mutlu olmamamdır ve boyle olduğunda ben o ilişkiyi uzatıp, acı cekmek yerine bitirmeyi tercih ediyorum. Ben, duygusal ihanetin tanımlanmasının kolay olduğunu duşunuyorum. Birisi kendini sorgulamayı bıraktığında ve duygusal enerjisini başka bir insan uzerinde harcamaya başladığında, kendi ilişkisinde duygusal olamaz. Eğer bir başka insanla, mesaj, telefon ya da yuz yuze flortleşiyorsanız, kalbiniz başka bir insan icin atmaya başlamış ve diğer insandan vazgeciyor demektir.” — Ken Solin, ‘Your Guy Is Out There: Online Dating Tips For Women Over 50 ’ adlı kitabın yazarı
7. Ollie, 36
“Duygusal ihanet, partneriniz sizi her koşulda destekleyecekken bilerek ve isteyerek başka bir insanda teselli bulmaktır. Zamanında, cok ilgisiz ve duygusal sorunları olan, ozellikle de empati yapmak ve destek olmak konusunda sıkıntı ceken bir partnerim vardı. Baskı altında olduğum zamanlarda, kendimi gormezden gelinmiş hisseder ve bu yuzden de desteğe ihtiyacım olduğu zamanlarda annemi ya da kız kardeşimi arardım. Bu kadınlardan bile yardım istemek, benim icin partnerime karşı cok buyuk bir kızgınlık ve nefret sebebiydi. Yardım icin başka bir kadınla iletişime gectiğimde partnerime ihanet ettiğimi biliyordum, ama bu şu soruyu doğuruyor: Hangimiz hata yapıyorduk, ben mi yoksa partnerim mi? Ben cevabın her ikimizde olduğunu duşunuyorum.” —Ollie Pearce, Londra ’da ilişki ve hayat kocu
8. Michael, 46
“Ben duygusal ilişkiyi şu şekilde tanımlıyorum; birlikte olduğunuz insan yerine, kalbiniz ve ruhunuz başka bir insan aramaya başlıyorsa, siz partnerinize duygusal olarak ihanet etmeye meyilli hale geliyorsunuz. Genellikle bu fiziksel bir yakınlaşmaya yol acıyor, ama yine de, zamanla oğrendim ki duygusal ilişkiler, bu ilişkiye dahil olan herkse zarar vermeye meyilli. Ve eğer bu durumdan kurtulabiliyorsanız, hangi tarafta olduğunuz fark etmeksizin, bu durumdan kurtulmak basit bir fiziksel ilişkiden kurtulmak kadar basit olmayacak. Duygusal ilişkiler, bir insan olarak, belki de kabul etmesi en zor ilişki. Ben boyle bir şey yaptığımda, diğer insanın yeterince destekleyici olmadığını soyleyerek bahaneler urettim. Bu biraz doğru olsa da, daha doğru olan şey, ben de kendi partnerim icin duygusal olarak destekleyici olmayı bırakmıştım. Acı verici bir şekilde oğrendim ki, diğerlerini suclamak, kendimi suclamaktan daha kolaydı.” —Michael Cheshire, ‘How To Knock Over A 7-Eleven: And Other Ministry Training ’ adlı kitabın yazarı
9. James, 33
“Ben duygusal ihanetin, partnerinize karşı hissetmeniz gereken duyguları başkasına karşı hissettiğinizde ortaya cıktığını duşunuyorum. İnsanlar, biyolojik olarak, tek eşli yaratılmamıştır. Bu bizim ic gudusel olarak programlandığımız bir şey değil, yani başka bir kadına ya da adama fiziksel olarak cezbedilmek normal karşılanabilir. Ama başka bir insanla iletişime gecmeye başladığınızda, partnerinize ihanet etmiş olursunuz. Onların size karşı olan duygularını ve guvenini boşa cıkarırsınız. Ozel sırlarınızı paylaşıyor, başka bir insanda huzur buluyor, partnerizinde bilmeden baş başa vakit geciriyor, kendi hakkınızda kucuk detayları konuşuyorsanız siz de partnerinize duygusal olarak ihanet ediyorsunuz demektir. Duygusal ihanet, fiziksel bir birliktelik olmadan partnerinizin duygularına ve guvenine ihanet etmektir.”—James Michael Sama, ‘Unlocking Love:10 Keys To Finding the Love of Your Life(Even If It ’s You) ’ adlı kitabın yazarı
Kaynak: 1