Doğarken kesilen gobek kordonumuzu yaşamımız boyunca bir yara izi olarak taşıyoruz. Gobek kordonunun onemli bir yere gomulmesi de geleneklerimizden bir tanesi. En cok tercih edilen yerler ise okullar, camiler ve turbeler. Kişinin geleceğini etkileyeceğine inanılan bu gelenekle ilgili bir Twitter kullanıcısının anlattığı anı pek cok kişiyi etkiledi. Tweetin altına bircok kişi kendi gobek kordonu anılarını anlattı ve ortaya eğlenceli diyaloglar cıktı. Peki, sizin gobek kordonunuz nerede? ?
Gobek bağı kesildikten sonra somut olarak vucudumuzda yalnızca bir yara izi bıraksa da gobek kordonu ile ilgili pek cok inanış var
Twitter kullanıcısı @haylafy gobek kordonuyla ilgili bir anısını anlattı Lise3'te komşumuz bebeklerinin gobek kordonunu vermişti okulun bahcesine gomeyim diye.Ben de uğraşamam diye alıp okulun yanındaki araziye atmıştım.Ertesi yıl da araziye spor salonu yapılmıştı.
Annem anlattı akşam, Ertan genclik spor il muduru olmuş.(alacakaranlık kuşağı mode

— Sassenach (@haylafy) November 6, 2018
1. Arkasından bircok kullanıcı kendi gobek kordonu hikayelerini anlatarak tweet ’e cevap verdi. İşte o gulumseten hikayelerden bazıları… babamın gobek bağını da camiye gommuşler, imam olsun diye..
nasıl olsa gobeğim orada diye hic camiye gitmemiş adam..
— damdaki kemancı (@kemancidamdaki) 7 Kasım 2018
2. Benimkini atmışlar cope, surunuyorum doğduğumdan beri…
— Kawesome Will Return? (@kasimparmaksizz) 7 Kasım 2018
3. Kız kardeşimin yabancı diller bolumune gomduk Mimar Sinan'a gidemedik. Clinton gelmişti. Trafik berbattı. Kız İtalyan Dili Edebiyatında hadi bakalım atesistler bunu da acıklasın?
— simeranya (@ayseozkayaakgul) 7 Kasım 2018
4. ne olucam ben şimdi pic.twitter.com/3Qgqk6ExWI
— vierdor (@yusrevski) 7 Kasım 2018
5. Kardesiminkini tıp fakultesi bahcesine gommuşler tıp kazandı ama yıllardır mezun olamıyor fakultede kaldı cidden ? benimkini uzun muddet kitap arasında saklayıp sonra atmışlar cok başarılı başladığım eğitim hayatima hayta olarak devam ettim.
— jamais vu (@bunubanasorma) 7 Kasım 2018
6. Şoooklardayım??*♀️ pic.twitter.com/ET9hbunyv3
— Betul (@betullicee) 7 Kasım 2018
7. Columbia Universitesinde fellow'luk yapan ailenin Turkiyede doğmuş Oğlunun gobek kordonunu da gizli bir operasyon ile universite bahcesine gomuldu. Oğlan sadece Columbia'ya gitmekle kalmadı. Ustune bir de MIT yaptı.
— Prof.Dr.Serdar AKGUN (@drakguns) 7 Kasım 2018
8. Benimki okula gomulmuş resmi torenle (katılımcılar: annem ve babaannem) oğretmen oldum 🙂
— melis (@karekok2) 7 Kasım 2018
9. Benimki evin icinde kaybolmuş bu ne vizyonsuzluk ya
— Ayşegul (@ayseguldiye) 7 Kasım 2018
10. Benimkini de cami bahcesi sanıp camiyi yaptıranların mezarına atmışlar bu iğrenc hayatımdaki tum taşlar yerine oturdu şuan
— Humeyra (@WaswomenWhen) 7 Kasım 2018
11. yillardir pilot olmak isteyen ben… gozyaslarim bitti pic.twitter.com/0vvcTGC9gj
— sena (@senanurkiliic) 7 Kasım 2018
12. Boğazici'ne gomdum cocuk serseri bir tezgahtar oldu ???
— Zeynep Aslı (@sharkandangel) 7 Kasım 2018
13. Benimkini de Cukurova Universitesi'nin merkez kampusune atmış anacağızım. Ancak ben MYO'da okudum. Golun kıyısında olduğu icin o bolgelerin icen sıcanı cok olur. Acaba diyorum atarken birileri gordu de sırf ibneliğine alıp MYO'ya mı attı?
— Onur YILDIZ (@ONURveYILDIZ) 7 Kasım 2018
14. Kucuk oğlumun gobek bağı benle birlikte 3 kıta 30 şehir gezdi. Cok defa vegasa gitti. Korktum şimdi. Paganlık insanı icine hemen cekiyor
— kemal şahin (@sessiz__harf) 7 Kasım 2018
15. Benimkini mahalledeki okulun bahcesine gommuşler,ben okurken ilkokuldu sonra oğretmen lisesi>anadolu lisesi>fen lisesi şimdi meslek lisesi oldu ben de hayatım boyunca aynı boyle belirsizlik icindeyim…silifkeliler bilir
— Burak (@coolbramen) 7 Kasım 2018
16. Babam benimkini sobaya atmış hic gommekle uğraşmamışlar beni nasıl bir şey bekliyor ya ?
— Şeyda (@seydadg) 7 Kasım 2018
17. Annem gobek bağımı universitenin kampusune atmış acaba o yuzden mi hÂl mezun olamıyorum ?? Anneee?
— Edanur Ceven (@EdanurCeven) 7 Kasım 2018
18. Bana da biri verdi capa tıpa gom diye.. kaybettim…cocuk benim yuzumden hademe oldu ?
— Canan iLBAY (@cananilbay) 7 Kasım 2018
19. Oğlumun gobek bağını babaannesi, Hırka-i Şerif camiine gommuştu.Oğlan şimdi ateist?
— libero pinguino (@Heradanmasallar) 7 Kasım 2018
20. Annem evin arkasındaki fındık bahcesine fırlatmış camdan, sonra hastane yaptılar oraya. Şu an Acil Tıp Teknisyeniyim ?
— Ece Efsa (@Ecefsa) 7 Kasım 2018
21. Benimkide evde ceyiz sandığındaymış evden dışarı calışmaya bile cıkamıyorum o derece ??
— emine kaya (@eminekaya07) 7 Kasım 2018
22. Bu tweeti gordukten sonra anneme sordum, "Ben onu saklıyorum evde, sokak cocuğu olma diye" dedi ve tabi ki ben de işsiz kaldığım icin genelde evde yatıyorum tespit doğru arkadaşlar skdjsjdj
— Kağan Dursun (@Kaganovic) 7 Kasım 2018
23. Annem dayısına vermiş. Git tıp fakultesinin bahcesine gom diye. O pezevenk cope atmıştır diyo şimdi de
— sınav haftası dolayısıyla depresyondayız (@AricEzra) 7 Kasım 2018
24. Bir anne cocuğunu ancak bu kadar umursamayabilirdi kdoskdosolsl pic.twitter.com/Nch1UGcjAb
— Tuce (@tgcnraydn) 8 Kasım 2018
25. Benim ki dolapta kuruyup kalmıştı en son hatırladığım, zaten bu hayatın ve yalnızlığın başka acıklaması olamaz
— Vizeler dolayısıyla delirdik. (@A13DTC) 7 Kasım 2018
26. pic.twitter.com/66PSQMKYmf
— clamous from the kidney camp (@benzaitenn) 7 Kasım 2018
27. Benimkini Hacettepe Universitesi ne gommuşler bu yıl o universiteden mezun oldum ???
— ilknurilk (@9firstrun) 7 Kasım 2018
28. Ben de universitedeyken komşumuz bebeğinin gobek bağını kampusun bahcesine gomeyim diye verdiği gobek bağını kardeşim cop sanıp atmıştı. Bunu ona asla soyleyemedim tabii. Cocuğunun geleceğinin akıbetini merak ediyorum ??*♀️
— Semra Kılıc (@benkisacasem) 7 Kasım 2018