Son yıllarda hayatımızın buyuk bir bolumunu kaplayan ve coğu zaman biz fark etmesek de hayatımızı etkileyen sosyal medya pek cok iyi şeye de vesile oluyor. Sosyal mecralarda ismini bile bilmediğimiz insanlar milyonları etkiliyor ya da bazen bu kişilerin bambaşka ozelliklerine tanık oluyoruz. Onlardan biri de Turk rock şarkıcısı Haluk Levent. Hepimiz onu guzel şarkılarıyla tanısak da o artık bir sosyal medya fenomeni. Ustelik tek yaptığı tweet atmak değil, attığı tweet ’lerle binlerce yardıma ihtiyac duyan insanın hayatına dokunuyor. Haydi gelin Haluk Levent bugune kadar neler yapmış, kimlerin gonlunde taht kurmuş bakalım…
Turk rock şarkıcısı Haluk Levent şarkılarıyla olduğu kadar son yıllarda sosyal medyada yaptıklarıyla da konuşuluyor. Sosyal medyayı kullanabileceği en faydalı şekilde kullanıyor
Onceleri eğlenceli tweet ’leriyle bircok kişinin gonlunde taht kuran Haluk Levent, zamanla yardım isteyenlere de kendi tarzı ve uslubuyla yardım etmeye calıştı
Bu yardımlar o kadar geniş bir alana yayıldı ki zamanla universite oğrencileri diğer şehirlerden destek olmaya başladı. Herkes “Parti kur oy verelim” dedi
Ve sonunda beklenen oldu! Haluk Levent parti değil ama insanlara daha hızlı yardım edebilmek icin Ahbap adını verdiği dayanışma platformunu kurdu
Daha sonra derneğin başkanlığını bıraksa da pek cok insana bu dernek sayesinde ulaşıldı
Biz de Haluk Levent ’in bugune kadar el uzattıklarını, sosyal medyanın gucunu kullanarak yaptığı yardımlardan en akılda kalanları derlemeye calıştık. O kadar fazlaydı ki hepsini buraya sığdırmamız mumkun değildi…
1. Oncelikle Haluk Levent ’in takipcilerini kıramadığının en guzel kanıtıyla başlayalım. Aylarca kendisine ulaşmaya calışan ve mezuniyetine cağıran takipcisinin isteğini kabul etti ve onunla mezuniyet torenine katıldı
2. Muhtemelen sosyal medyada en cok konuşulanlardan biri 17 Ağustos ’ta cıkan yangınla kul olan bolgeye “Villa yaptırmayacağım” diyerek başlattığı fidan dikme hareketi oldu. Milyonlarca takipcisini fidan dikimine cağırarak kararlılığını gosterdi
17 Ağustos ’ta Ayvalık ’taki Hakkıbey Yarımadası ’nda buyuk bir yangın cıktı. Yangında 3 hektardan fazla ormanlık alan adeta kule dondu. Haluk Levent ise hepimizin icini acıtan yangın goruntulerinin ardından “Oraya villa yapamayacaksınız” diyerek takipcilerine seslendi. Daha sonra kurucusu olduğu Ahbap olarak karar aldıklarını ve belirleyecekleri tarihte fidan dikimine herkesi davet ettiklerini duyurdu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise Haluk Levent ’in cağrısına yanıt verdi ve saha temizliğinin yapıldığını, kasımda dikime başlanacağını soyledi. Orman Bakanlığı ’yla iletişime gecen Haluk Levent kasım ayı icin gun belirlendi. Fidan dikimi planlandığı gibi gercekleşti.
3. Kelebek hastalığıyla mucadele eden Elfida ’nın en buyuk hayali Haluk Levent ’le tanışmaktı. Karşıyaka Belediyesi ’nde Vecdi Altay Cocuk Kulubu ’nde tiyatro yapan Elfida sergilediği oyunun ardından onu buyuk bir surpriz bekliyordu. Haluk Levent, Elfida şarkısını soyleyerek iceri girdi… 4. Kurban Bayramı ’nın ilk gunu Rize ’de denize atlayarak kacıp izini kaybettiren ve bayramın son gunu Trabzon ’da yuzerken ortaya cıkan mucadeleci danayı satın alarak kesilmekten kurtardı. Adını ise Ferdinand koydu Rize'den denize atlayıp 3 gun yuzerek Trabzon'dan cıkan Dana'yı satın aldık. 😊
Yarın İzmir Kemalpaşa Ciftlik Hayvanlarının barınağına gonderme kararı aldık❤️❤️ pic.twitter.com/ItHAYfWSiW
— Haluk Levent (@haluk_levent) August 27, 2018

Dananın gunlerce kacması, yuzerek hayatta kalmaya calışması uzun sure sosyal medyanın gundeminde kaldı. Elbette Haluk Levent ’e de haberler gitti. Mucadeleci dananın kesilmesini istemeyen Haluk Levent danayı satın alacak destekciler bularak kesilmesine engel oldu.
5. Samsun ’da calıştıkları marketten tazminatlarını alamadan cıkarılan yaklaşık 500 işci icin konser verdi ve konserin gelirinin tamamını market işcilerine bağışladı
Konser oncesi işcilerle buluşan Haluk Levent “Az once yetkililerle goruştum. 28 Kasım 2018 tarihinde Moda Kayıkhane konser geliri tumden Samsun ’daki marketin işcilerine dağıtılacak. Sorunları cozer mi? Cozmez. Amac onların mucadelesinin yanında olduğumuzu gostermek. Bu işin sağı-solu yok işci ulkenin temel direğidir” sozleriyle herkese ornek oldu.
6. YGS ’yi 1 dakika gec kalarak kacırdığı icin kapı onunde ağlayan gencin eğitim masraflarını karşılayacak bir işadamı buldu ve yine guzel bir olaya vesile oldu
Bircok kişi YGS ’ye alınmayan gencin goruntulerini hatırlar. Dakikalarca ağlayan genc sosyal medyada cok konuşulmuştu. Haberi goren Haluk Levent ise yardım elini uzatıp 1 yıllık eğitim masraflarını karşılayacak işadamı arkadaşıyla genci buluşturdu.
7. Kanser hastası olan ve bir bacağı kesilen Omer icin kampanya başlattı. Gereken protez bacak icin bağış yapan kişilere ozel konser vereceğini acıkladı. Kısa surede gerekli para toplandı
8. Sakarya ’da ıhlamur satan ve zabıta ekiplerinin tezgÂhını topladığı yaşlı amca hepimizi cok uzmuş ve duygulandırmıştı. Elimizden bir şey gelmezken Haluk Levent o amcaya ulaştı. Zabıtalar ise ozur dileyerek ıhlamurları Recep amcaya geri verdiler Recep amcaya Ahbap ulaştı. "yardıma ihtiyacım yok kızgınlığımdan oyle konuştum ben emeğimle ıhlamur satıyordum" dedi. Teşekkurlerini iletti pic.twitter.com/ouCRnvSF4w
— Haluk Levent (@haluk_levent) September 1, 2017

Sosyal medyada cok konuşulan ve tepki gosterilen bu olay Sakarya ’da yaşanmıştı. Ihlamurları elinden alınan yaşlı adam caddenin ortasında sinir krizi gecirmiş ve “Onlar benim cocuklarımın rızkıydı. Ben bu yaştan sonra para kazanmaya calışıyorum emeğimi geri verin. 80 yaşındaki adamın malını almak nedir. Benim cocuklarım doymasın mı?” diyerek isyan etmişti. Haluk Levent AHBAP yardımıyla amcaya ulaştı. Zabıtalar ise ozur dileyerek ıhlamurları iade etti.
9. Ekonomik sorunları nedeniyle Meclis Hastanesi ’nde kendini yakan Sıtkı A. ’ya ulaştı ve hem bir yıllık kirasını AHBAP ’ın ustlenmesini sağladı hem de mahkemede işveren karşısında Sıtkı A. ’nın yanında taraf olacağını soyledi. Beraber corba icmeyi de ihmal etmediler Meclis Hastanesinde kendini yakan Sıtkı kardeşimizin ekonomik sorunlarını Sosyal Yardımlaşma derneği halletti.
İstanbula yanımıza ziyarete geldi.
1 yıllık ev kirasını AHBAP ustlendi.
Ve o işci iken uğradığı kaza sonucunda hakkını vermeyen işverene karşı mahkemede taraf olacağız!! pic.twitter.com/ADWTLQMLRH
— Haluk Levent (@haluk_levent) January 24, 2018
10. Hindileri calındığı icin polise başvuran ve gozyaşlarına hÂkim olamayan yaşlı teyze icin AHBAP Aksaray gonullulerine cağrıda bulundu. Teyzeyle telefonda konuşan Haluk Levent “Annem benim, gecmiş olsun. Hic merak etme. Zararın karşılanacak” dedi. Oyle de oldu… 👏👏👏
👏👏👏👏
Mevlut A. arkadaşımıza teşekkurler https://t.co/gfmlrfBY9P
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 6, 2018
11. Duzenli olarak tam 130 oğrenciye AHBAP bursu verilmesini sağlıyor. Ustelik istedikleri gibi harcamaları da serbest😄 AHBAP bursundan yaralanan 130 kişiye sesleniyorum!!
1) Az once 225 er tl hesaplarınıza yattı..
2) Lutfen bu parayı eğitiminiz icin duzenli bir şekilde sorumluluk sahibi bir oğrenci gibi harcayın
3) ikinci madde cok gereksiz kafanıza gore yiyin 😂
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 18, 2018
12. Bir konserinin gelirinin tamamını Suruc saldırısında yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olan 20 yaşındaki Guneş Erzurumluoğlu ’nun tedavisi icin bağışladı
Guneş, yurtdışında alması gereken tedavi icin yardım kampanyası başlattı. Ancak valilikten izin alması gerektiğini oğrenince kampanyayı durdurup izin almak istedi. Yuzde 98 engelli diye 10 profesorun elinden cıkmış omur boyu tedaviye muhtactır şeklindeki belgeleri kabul etmeyen valilik başka belgeler de istedi. Bu sırada yasadışı orgutlere para topladıkları iddia edilerek 103 TL ceza kesildi. Bunun uzerine Haluk Levent olaya el koydu ve “İnadına destek.. 25 Aralık Basel konserimin geliri Guneş ’indir… Buradan duyuruyorum” dedi.
13. Gerekli yardımı bulmak icin her yolu deneyen Haluk Levent iki kulağında da işitme sorunu yaşayan kucuk Reşit ’in tedavisi icin Twitter ’dan yeleğini 20 bin liraya sattı. Ustelik yeleklerini başkalarına yardım etmek icin ilk kez satmıyordu
14. 3 yaşındaki Elif ’e işitme cihazı alınabilmesi icin takipcisine kahvaltı hazırlayacağını bile soyledi. Elbette kısa sure sonra kendini bağış yapan takipcisinin mutfağında elinde tavayla buldu😍 Soz vermiştim.. Elif ’in işitme cihazını kim alırsa onlara misafir olup yemek yapacaktım. @hasanaabiniz e uğradım bu sabah..Ona ve eşi Dilay hanıma kahvaltı hazırladım 😊😊😊 pic.twitter.com/FIwciKXUEi
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 4, 2018
15. 6 ayda AHBAP sayesinde onlarca ihtiyac sahibine akulu araba, burs, medikal arac ve yardım yapıldı 6 ayda…
14 akulu araba
27 medikal arac
86 oğrenciye burs
521 aileye yardım👏👏👏
Teşekkurler AHBAP https://t.co/WnmiGvmyKQ
— Haluk Levent (@haluk_levent) October 30, 2017
16. Son olarak Master Chef adlı yarışmada tanınan Murat Ozdemir ’in papağana işkence ettiği goruntuleri paylaşmasının ardından harekete gecti. Tum sosyal medyayı ayağa kaldıran olayın takipcisi oldu ve AHBAP uyelerini şikÂyet etmeleri icin yonlendirdi Son durum;
Papağan ’a işkence eden şahıs yarın “ hayvana işkence” sucuyla Adliyeye cıkartılacak.
AHBAP platformu olarak biz de şikayetci olduk.
Tarım ve Orman Bakanlığı olaya el attı.
Papağan yasa gereği milli parklar Mudurluğune verilecek.
Hemen tedaviye başlanacak
Takipcisiyiz! pic.twitter.com/Iyiacjg7Md
— Haluk Levent (@haluk_levent) December 17, 2018