Vedat Okyar Biyografisi Futbolcu, spor yazarı, yorumcu Beşiktaşlıların Buyuk Kaptan dedikleri efsane isimdir.
Vedat Okyar, 1 Ağustos 1945 tarihinde Bursa ’da doğmuştur. Daha sonra babasının işi sebebiyle istanbul ’a gelmiştir. Tekstilci olan babası Rahmi Okyar bir donem Beşiktaş Jimnastik Kulubu ’nde yonetici olarak calışmıştı.

Futbola Bursa ’da İnegolspor ’da başladı. iyarbakırspor, Karagumruk takımlarında oynadı. 1968-1976 yılları arasında Beşiktaş ’ta 253 macta oynayıp, 21 gol attı. 1974-1975 sezonunda Turkiye Kupasını kazanan Beşiktaş kadrosunda yer aldı. Futbol oynadığı donemde kullandığı 43 penaltıdan 42 ’sini gole cevirdi.
Futbolu bıraktıktan sonra kısa sure tekstil işiyle uğraştı, 1981 yılından itibaren spor yazarı olarak Sabah, Fotomac, Hurriyet ve Vatan gazetelerinde gorev aldı.
1969 yılında Asuman Okyar ile evlendi. Suat Okyar adında oğlu vardır.
Vedat Okyar, 20 Temmuz 2009 tarihinde istanbul ’da Akciğer kanseri nedeniyle 64 yaşında olmuştur.
Vedat Okyar, aklıbaşında yorumları, efendiliği,duruşuyla piyasadaki bir cok kişiden farklıydı.
Vedat Okyar ’dan bir anı:

".... Eşime dedim ki, ‘‘Sakın bana bir şey taşıtma. Biber getir falan yapma. Ben hicbir akrabamla goruşmem. Senin de akrabaların benim evime gelmesin. Ben akrabaları sevmem, cunku ben secmedim. Ben sectiğim insanla birlikte olurum ’ ’. Bir gun eve geldim, baldız var, bacanak var. ‘‘Bunlar ne ’ ’ dedim, ‘‘Eee, geldiler ne yapayım ’ ’ dedi. ‘‘Eyvah, salatanın limonu yok, alır mısın ’ ’ dedi. Ben de ‘‘Alırım ’ ’ dedim. Evden cıktım, devre arasıydı. 15 gun Yalova'da termalde kaldım. Eve 15 gun sonra limonla dondum. 38 senedir bak bir daha da başıma gelmedi. Benim bir oğlum var. Eğitimini bitirdi. Bana arkadaşlarım soruyordu, oğlun kacta diye. Ben hayatımda sormadım ki. Okuyor işte. Boyle de yaşayan bir adamım. " Profesyonel Futbol Kariyeri :
1964-1968 - Bursaspor
1968-1976 - Beşiktaş
1976-1977 - Diyarbakırspor
1977-1980 - Karagumruk

Millî Takım Kariyeri:
1968-1969 - Turkiye U-21
1969-1971 - Turkiye