Vahide Gordum Biyografisi Vahide Gordum, 13 Haziran 1965 tarihinde Yunanistan gocmeni bir ailenin kızı olarak İzmir ’de doğmuştur. Asıl adı Vahide Percin ’dir. Lisede grafik okudu, Universiteye başladığında İktisat Fakultesine girdi. 9 Eylul Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi Tiyatro Bolumu'nu kazandı, oraya devam etti. Okul devam ederken Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) oyuncusu Altan Gordum ile 1992 yılında evlendi.
Okuldan mezun olunca eşiyle birlikte Ankara'ya yerleşti ve AST'a girdi. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gitti. Ceşitli tiyatro oyunlarında gorev aldı. Ankara'ya tayin olmayı beklerken 2003 yılında annesinin olum haberini alır. İzin alıp cenazesine gidemez. O gece sahneye cıkarken kararını verir. Sezon biter bitmez istifa edip Ankara'ya doner. Vahide Gordum 2003'de yayınlanan Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolu ile televizyon dunyasına adım attı ve tanındı. Gordum ailesi İstanbul'a yerleşti. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya roluyle seyirci karşısına cıktı. 2006'da İlk Aşk filminde Cetin Tekindor'la başrolu paylaştı. 2007 yılında Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandı.
Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak başarıyla Zehra Yılmaz rolunu surdurdu. Fakat dizinin 3. sezonundayuncusu Hazal Kaya ve yardımcı oyuncular Barış Kılıc ve Ceyda Ateş gibi oyuncularla beraber dizinin kadrosundan ayrılmıştır.
2012 senesinde Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan Merhaba Hayat adlı bir medikal dizide doktor rolunde oynamıştır.
2011 senesinde meme kanseri olduğunu oğrendi, yoğun bir tedavi surecinin ardından hastalığı yendi.
Vahide Gordum, 1991 yılından beri tiyatro oyuncusu Altan Gordum ile evli olup Alize Gordum (d.1994) adında bir kızları vardır. 22 yıldır evli olduğu eşinden Mart 2013 ’de boşanıp kendi kızlık soyadı olan Percin‘i kullanmaya başlamıştır.
2013 senesinin haziran ayında “Muhteşem Yuzyıl” dizisine Hurrem Sultan olarak girdi.
Odulleri :
1996 - Sanat Kurumu, En İyi Kadın Oyuncusu Unvanı
2007 - 14. Altın Koza Film Festivali, "En İyi Kadın Oyuncu" Odulu (İlk Aşk)
2007 - Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Odulleri, "En İyi Tiyatro Oyuncusu" Odulu (Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler)
2007 - İsmail Dumbullu en iyi tiyatro oyuncusu odulu
2008 - Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yılın Odulleri, "Yılın Kadın Oyuncusu" Odulu (Kanal D Annem Dizisi)
2008 - Galatasaray Universitesi 2008'in "En"leri, en iyi kadın tiyatro oyuncusu odulu
Tiyatro oyunları:
2007 - Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler : Éric-Emmanuel Schmitt - Oyun Atolyesi
2002 - Olağanustu Bir Gece : Jerome Chodorov - Adana Devlet Tiyatrosu
2000 - Ayrılık : (Behic Ak) - Ankara Sanat Tiyatrosu
2001 - Cadı Kazanı : Arthur Miller - Adana Devlet Tiyatrosu
2001 - Kızılırmak Karakoyun : Tuncer Cucenoğlu - Adana Devlet Tiyatrosu
1999 - Kose Dağın Koprusu : Erol Aksoy - İzmir Devlet Tiyatrosu
1998 - Barış : Aristopfanes - İzmir Devlet Tiyatrosu
1997 - Oyunun Oyunu : Michael Frayn - İzmir Devlet Tiyatrosu
1996 - Şeytan Orumceği : Erdogan Aytekin - İzmir Devlet Tiyatrosu
1994 - Pazar Keyfi : G. Mitchelle - Ankara Sanat Tiyatrosu
1993 - 403.Kilometre : İsmet Kuntay - Ankara Sanat Tiyatrosu