Okula başladığınız ilk gunu hatırlayın! Ne kadar stresli gectiğini anımsıyorsunuzdur. Birden bire yeni bir ortama giriyorsunuz, hic tanımadığınız insanlar tarafından cevreleniyorsunuz… Kucuk bir cocuk icin oldukca zorlayıcı bir gun! Ama eğer yanınızda size destek olabilecek bir arkadaşınız varsa her şey cok daha kolay olabilir. Tıpkı Christian ve Connar ’da olduğu gibi! İşte bu iki miniğin, kalplerinizi ısıtacak hikayesi.
İlkokula henuz başlayan bu iki miniğin fotoğrafı, gectiğimiz gunlerde viral oldu. Sebebiyse icinizi ısıtacak cinsten!
Christian ’ın annesi Courtney Moore ’un paylaştığı bu fotoğraf, aslında bircok şeyi ozetliyor. Courtney ’nin soylediğine gore Christian, Connor ’ın bir koşede ağladığını fark etmiş ve ona destek olmak istemiş. Ancak Christian, Connor ’ın otizm hastası olduğunu ve tum bu kargaşadan korktuğu icin ağladığını bilmiyormuş.
Okulun ilk gununde koşede ağlayan arkadaşını sakinleştirmek isteyen Christian; onunla konuşuyor, sakinleşmesini sağlıyor ve elinden tutarak sınıfa goturuyor!
Connor ’ın annesi April, “O sabah, okula gideceği icin cok heyecanlıydı ancak onunla beraber okula gitmedim. Ben orada olmadığım icin onun neden ağladığını tam olarak bilmem mumkun değil. Ancak ilk gun kargaşasının onu biraz yormuş olabileceğini duşunuyorum. Ayrıca Connor, duygularını cok yoğun yaşayan bir cocuk. Cok mutlu ya da cok uzgun olduğu durumlarda ağlayabiliyor.” diyor.
İlk gunun kargaşasından dolayı ağlayan otizm hastası Connor ve duşunceli miniğimiz Christian, o gunden beri en yakın arkadaşlar olmuşlar!
Christian ’ın annesi Courtney, “Christian ’ı yerde Connor ile otururken gordum. Connor ağlarken Christian onu sakinleştirmeye calışıyordu. Sonra elinden tuttu ve beraber sınıfın kapısına gittiler.” diyor. “Zil calana kadar bekledik, sonra beraber iceri girdiklerini gorduk. Sonrası mı? Artık ayrılmaz bir ikili oldular.” diye de ekliyor
Connor ’ın annesi April, “O gun Connor ile birlikte okula gitmedik ve ağladığını duyunca cok uzuldum. Neyse ki Christian ona destek olmuş!” diyor
Connor ’ın ailesi okulun ilk gununde orada olamadığı icin Christian ’ın Connor ile ilgilenmesine cok sevinmiş. Connor ’ın annesi April, “Okula kendi başına gitmekte ısrarcıydı. Biz de onu okul servisine bindirdik ve yanında gitmedik. Sonra Connor ve Christian ’ın fotoğrafını gorup ağlamaya başladım. Bugune kadar tek başına yaptığı cok az şey oldu ve belli ki ilk gunun stresi ona biraz ağır gelmiş. Ancak Christian ’ın onu rahatlattığını gormek gercekten yureğimi okşadı.”
Connor eskiden iletişim problemleri yaşamasına rağmen bir suredir bir arkadaşın eksikliğini cekiyormuş. Şu anda Christian ile vakit gecirmekten de cok buyuk keyif alıyormuş!
Connor ’ın annesi April, “Connor ’a 6 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Aslında Connor henuz 18 aylıkken ters giden bir şeyler olduğunu anlamıştık ancak doktorlar bir sorun olmadığını soylemişti. Yaşadığı zorlukları soracak olursanız, iletişim kurmakta zorlandığını soyleyebilirim. Anlatmak istediği şeyleri anlamadığımızda deliye donuyor, ya da sevmediği konular hakkında konuşmak istemiyor. Ancak son zamanlarda bizden, onun icin bir arkadaş bulmamızı istiyordu.” diyor.
Otizm hastası bir cocuğa sahip olan ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat ceken April, diğer insanlardan gelen bu tarz desteklerin hem kendilerine hem de cocuklarına ne kadar iyi hissettirdiğini soylemeden gecmiyor
April, “Connor ’ın hic kardeşi yok, bu yuzden otizm hastası olmayan bir cocuk yetiştirmek hakkında pek bilgimiz yok. Elbette otizmli bir cocuk yetiştirmekle otizm hastası olmayan bir cocuk yetiştirmek arasında farklar vardır. Ancak eminim ki her ebeveynin cocuğu otizm hastası olsun olmasın, zorlandığı zamanlar oluyordur.” diye de ekliyor.
Kaynak: 1