Pek cok şey gibi, meslek secimleri de cinsiyet rolleri ile ozdeşleştiriliyor. “Kamyon şoforu” denilince akla, mutlaka genc ya da orta yaşlı bir adam geliyor. Ancak bu boyle olmak zorunda değil. Meslek secimleri cinsiyet rollerinden bağımsız olarak yapılabilir. Meslekler, ilgi alanlarına gore şekillendirilir. Herkes kendini rahat ve mutlu hissettiği mesleği tercih edebilir. Bir kadın kamyon şoforu de olabilir, bir erkek hemşire de… Meslekleriyle kalıpları yıkan 11 kişiyi sizler icin listeledik.
1. Bir barbeku tezgahında calışan Ruo Yan Tayvan ’da bir barbeku tezgahında calışan Ruo Yan, guzelliğiyle muşterileri adeta buyuluyor. 36 yaşında olan ve yarı zamanlı modellik yapan Yan ’ın guzelliği sayesinde calıştığı kafe de populer olmuş.
2. Tesisatcılık yapan Aimee Stanton
25 yaşındaki Aimee Stanton Avustralya ’da tesisatcı olarak calışıyor. Liseden sonra bir guzellik okuluna kaydolan genc kadın, babası icin bir “işci” olarak calıştığında gercek tutkusunun ne olduğunu fark etmiş. Stanton meslek secimi hakkında; “Bircok insanın, bu meslekte kadınlara farklı davranacağı varsayılır. Ancak gercekten sıkı calışırsanız, durum bu olmuyor” diyor.
3. Hemşire olan Fran Suarez
Madrid ’de bir hastanede hemşire olarak calışan Suarez ’in Instagram ’da 100 bini aşkın takipcisi bulunuyor. Dansa ve spora meraklı olan genc adam, sosyal medyada yakışıklılığıyla pek cok kişinin ilgisini cekiyor.
4. Kamyon şoforluğu yapan Blayze Williams
19 yaşından beri kamyon kullanan Blayze Williams, Avustralya ’da yaşıyor. Williams, bazen onun gibi guzel bir kızın kamyon şoforu olduğuna inanmadıklarını bunu kanıtlamak icinse ehliyet gostermek zorunda olduğunu soyluyor.
5. Aynı zamanda antrenor olan pilot Jonas
Munihli Jonas, gezmeyi sevdiği icin pilot olmaya karar vermiş. Ancak Jonas ’ın sevdiği tek şey gezmek değil 32 yaşındaki Jonas spora da oldukca duşkun. Bu nedenle pilotluktan arta kalan zamanlarında kişisel antrenor olarak da calışıyor.
6. Cin ’de oğretmenlik yapan Jhiawen Cheng
Cin ’de bir universitede ekonomi alanında ders veren Jhiawen Cheng, bir keresinde konferans sırasında cekilen bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaşmış. Kısa sure icinde fotoğrafın binlerce beğeni almasıyla ise populer olmuş. Hatta guzel oğretmene, Talk Show ve reklam teklifleri yapılmış. Ancak Jhiawen Cheng hayatını bir anda değiştirmektense, eğtime devam etmek istiyor.
7. Kutuphaneci Andrey Drozdov
Anna Akhmatova Kutuphanesi ’nde calışan Andrey Drozdov, yakışıklılığı ve fiziksel gorunumu ile pek cok kişinin ilgisini cekiyor. Drozdov ayrıca “Moskova 2018 ’in En İyi Kutuphanecisi” unvanını kazandı.
8. Bir diğer kamyon şoforu; Rino Sasaki
Japonya ’da yaşayan Rino Sasaki, kamyon kullanarak babasına yardım ediyor. Oncesinde bir dans eğitmeni olan Sasaki, hasta olan babasıyla daha fazla zaman gecirmek icin ehliyet alarak, kamyon şoforluğune başlamış.
9. Dovmeleri ile dikkat ceken itfaiyeci Marshall Perrin
İtfaiyeci olmak asında pek cok kişinin hayali. Kanada ’da yaşayan Marshall Perrin ise, dovmeleriyle yaptığı mesleğe ayrı bir hava katıyor.
10. Guzelliğiyle buyuleyen polis memuru Adrienne Koleszar
Almanya ’da yaşayan 34 yaşındaki Adrienne Koleszar polis memuru olarak calışıyor. Guzelliğiyle dikkat ceken bu polis memuru aynı zamanda bir Instagram bloggerı. Instagram hesabında yaklaşık 700 bin takipcisi olan Koleszar, mesleğiyle ilgili; “Evet, bazen işim gercekten zor, kimsenin gercekten tanık olmak istemeyeceği olaylarla uğraşmak zorundayım” diyor.
11. Araba tamircisi olan Tantin Meneses
Filipinler ’de yaşayan 22 yaşındaki Tantin Meneses, universitede “araba mekaniği” bolumunu dereceyle bitirdi. O zamandan beri Pampanga ’da bir araba servis merkezinde calışan Meneses, “İnsanların gorunuşume dikkat etmeye başlamasını beklemiyordum. Sadece arabalarla calışmak istiyorum. Kir, yağ ve el işi beni rahatsız etmiyor. Aslında onu seviyorum.” diyor.
Kaynak: 1