Bu konuda PHP ile online oyun sistemi geliştirme hakkında bilgi vermek istiyorum. Daha iyisi var ise belirtebilirsiniz. Ayrıca sistem hakkında yorumlarınızı da istiyorum. Ozellikle optimizasyon konusunda.
Client yerine kullanıcı, server yerine sunucu ismini kullanacağım. Orneğin koordinatlı bir sunucu olsun. Kullanıcı sunucuya bağlantı gonderdiğinde sunucu kullanıcıyı kayıt edip koordinat verecek. Kullanıcıya giden bu bilgi kullanıcının o bolgede ışınlanmasını sağlayacak. Eğer kullanıcı hareket ederse sunucuya veri gidecek ve sunucu harekete gore kullanıcının koordinatını guncelleyecek ve veriyi kullanıcıya gonderecek. Bu sayede kullanıcının olduğu konum guncellenecek.
Yeni bir kullanıcı geldiğinde sunucu bu kullanıcıya da veri gonderecek. Kullanıcılar belirli surelerle sunucuya kontrol bağlantısı gonderip guncel paketleri alacak. Bu da tum kullanıcıların hangi konumda olduğunu belirtecek.
Değişkenleri kayıt etmek icin dizin ve dosya sistemi olacak. Dizin kullanıcı ismi olurken dizindeki her dosya kullanıcının değişkenleri olacak. Daha oncesinde @TerabyteForever adlı uyenin onerdiği gibi "Entity Component System" yani parca parca değişkenleri kullanmak duşuk dosya boyutu oluşturacağı icin daha hızlı yuklenme işlemi gercekleşecek. Bu dosyalar kullanıcı cıkınca silinecek. Eğer gerekli ise bazı veriler kayıt edilebilir.
Boyle bir fonksiyon sistemi geliştirmek sizce mantıklı mı? Yorumlarınızı ve farklı sistem fikirlerinizi bekliyorum.