Instagram ’ın sık kullanılmaya başlaması, yeni meslekleri doğurdu. Traveler ’lar, Influencer‘lar derken Instagram daha da renkli bir yer haline geldi. Hemen hemen herkes gittiği her yeri, yediği her yemeği, giydiği her kıyafeti Instagram ’da paylaşıyor. Gunumuz teknoloji toplumunda bu oldukca normal. Ozellikle uzun soluklu bir seyahate cıktığımızda hepimiz birbirinden guzel fotoğraflarımız olsun isteriz. Avrupa tatilinde sevgilisinden ayrılan ve şehrin simgesi olan gorkemli yapıların onunde romantik fotoğraflar cekmek isteyen bir turist de, bunun icin sıra dışı bir yonteme başvurdu. Detaylara birlikte bakalım.
23 yaşındaki Kosovalı Kristina Kuqi, İngiltere ’deki Reading Universitesi ’nde bir donemlik ders alıyordu
Okulu bitince ise genc kadın Paris ’e gitti. Plana gore burada erkek arkadaşıyla buluşacak ve birlikte Avrupa ’yı gezeceklerdi
Ancak Kuqi ’nin bu isteği gercek olmadı. Cift ayrıldı ve planlar değişti. Kuqi ise bu gezi ve cekecekleri fotoğraflar icin cok heveslenmişti
Tek başına Avrupa ’yı gezmeye başlayan Kristina Kuqi, aklındaki romantik kareyi yaratmak icin sıra dışı bir yonteme başvurdu
Kuqi gittiği her yerde tam anlamıyla yoldan gecen erkekleri cevirip onunla opuşmelerini ve fotoğraf cekmelerini istedi
Kristina Kuqi, bu kararı nasıl verdiğini şu sozlerle anlattı; “Eyfel Kulesi ’nin onunde opuşurken bir fotoğrafım olmasını her zaman istedim. Etrafıma bakıyordum ve şahane bir adam gordum, kendi kendime şoyle dedim; ‘Romantik bir kareye ihtiyacın var ve al sana şans ’. Arkadaşıma fikrimi soyledim, ikimiz de urktuk. Adama yaklaşıp İngilizce bilip bilmediğini sordum. ‘Evet ’ deyince bu kez bir sevgilisi olup olmadığını sordum. ‘Hayır ’ dedi. Ona baktım, cool gorunmek icin elimden geleni yaparak, ‘Hey, fotoğraf icin beni tam şurada Eyfel Kulesi onunde opebilir misin? ’ diye sordum. ‘elbette ’ diye yanıt verdi. İşte boyle başladı.”
İlk olarak Eyfel Kulesi ’nin onunde tanımadığı bir erkekle opuşerek cektiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Kuqi fotoğrafın altına ise şunları yazdı;
“Eyfel Kulesi ’nde tanıştığım ve Paris ’te romantik zaman gecirmiş gibi gorunmek icin opuşurken fotoğraf cektirmeyi teklif ettiğim bu adam umarım iyidir”
İtalya ’nın başkenti Roma ’da Kolezyum onunde cekilen benzer kare icin Kuqi; “Romalı bu adam da umarım iyidir” dedi
Kuqi, ABD ’nin Kentuck eyaletinde cekildiği benzer bir kareyi de Twitter hesabından paylaştı;
“Ben Kentucky ’deyken, duğunde cıkan bir yangın icin gelen bu itfaiyeci, umarım o da iyidir”
23 yaşındaki Kuqi, fotoğraf cektirdiği insanlarla tekrar konuşmadığını soyledi ve ekledi;
“İsimlerini bile bilmiyorum ama iyi olmalarını umuyorum. Benim icin sadece fotoğraf kareleri değil, durust olmak gerekirse bu, kendine guvenle ve doğallıkla ilgili. Her zamanda yuzumde kocaman bir gulumsemeyle oradan ayrılıyorum ve ‘Evet, o kız benim ’ diye duşunuyorum”
Kaynak: 1