Youtube uzerinden yapılan yayınların populer olmasıyla birlikte, Youtube ’da farklı video kategorilerinde yayın yapanların sayısı coğaldı. Oyundan, makyaj videolarına, vloglardan challangelara kadar pek cok farklı kategoride video cekiliyor. Son donemde populer olan video turlerinden biri ise; “Mukbang.” Videoyu ceken kişinin yayını izleyen kişilerin onunde binlerce kalorilik yemek yediği bu video turu ilk olarak 2010 yılında Guney Kore ’de populer oldu ve yavaş yavaş tum dunyaya yayılıyor. 22 yaşındaki Charna Rowley de Youtube ’da bir “Mukbang” yıldızı olmak icin işinden ayrıldı. Detaylara birlikte bakalım.
İngiltere ’nin başkenti Londra ’da yaşayan Charna Rowley isimli genc kadın Youtube ’da Mukbang yıldızı olmaya calışıyor
Canlı yayında izleyicilerin onunde binlerce kalorilik yemek yeme videoları olarak bilinen mukbang videolar, 2010 yılında populer olmaya başladı
Bu hedef uğruna yonetici olarak calıştığı işinden istifa eden Charna Rowley, şimdi bir yandan Youtube kariyerine odaklanırken bir yandan da bir depoda yarı zamanlı olarak calışıyor
22 yaşındaki Rowley, tek seferde yaklaşık 6 bin kalori tuketiyor. Rowley ’in yayınlarını ise yaklaşık 40 bin kişi izliyor
Charna Rowley, yayınlarında genellikle yuksek kalorili fast food urunler tuketiyor
Yediklerini dengelemek icin haftada 4 kez spor salonuna giden genc kadın nihai amacının ise tek seferde 10 bin kalori yemek olduğunu dile getiriyor
Charna Rowley; yaptığı işle ilgili duşuncelerini ise şu şekilde ifade ediyor;
“Sadece kendime ne kadar guvendiğimi gostermeliyim. Bundan zevk alıyorum ve bana guven veriyor ve şu an kanalımdan para kazanabiliyorum, insanların isteklerine gercekten cevap verebiliyorum. Ağzımın cevresinde ya da dişlerimin arasında yemek parcaları kalabilir, problem değil. İnsanların beni komik bulmasını seviyorum.”
Rowley kendisiyle ilgili yapılan yorumlar hakkında ise şunları soyluyor;
“Olumsuz yorumlar var. Bana ne kadar şişman olduğumu, cok fazla yemek yemezsem ne kadar guzel olabileceğimi soyleyenler.. Ancak coğu zaman bunlara cevap veremiyorum.”
Kaynak: 1