“Sweet tea”(Tatlı cay), Amerika Birleşik Devletleri, Malezya ve Endonezya gibi ulkelerde yaygın olarak tuketilen populer bir buzlu cay tarzı. Yurt dışındaki fast-food zincirlerinde de bu cay satılıyor. ABD ’nin Guney Carolina eyaletinde yer alan bir McDonalds şubesinde de muşteri sweet tea istedi. Ancak iddiaya gore adamın siparişinin icinde marijuana vardı. Detaylara birlikte bakalım.
ABD ’nin Guney Carolina eyaletinde yaşayan Parrish Brown isimli bir adam Hilton Head Adası ’ndaki McDonald ’s ’a gitti
Brown, calışanlardan hafif buzlu ve “ekstra” limonlu bir sweet tea istedi
Ancak Brown ’un siparişi ekstra limonlu gelmedi. Bunun yerine cayın icerisinde marijuana vardı
Oldukca şaşıran Parrish Brown, daha once marijuana kullanmadığı icin tadı tanımadığını ancak icmeye başladıktan hemen sonra başının donduğunu soyledi
24 yaşındaki Brown, “Hayatımda hic ot icmedim, bu yuzden icmeye başladıktan hemen sonra kendimi garip hissetmeye başladım ve bir farklılık olduğunu anladım” dedi. Ayrıca genc adam aldıkları icin standart bir ucret odedi.
Brown iceceği ictikten sonra ayrıca fincana iliştirilmiş 3 torba marijuana buldu. Brown ’un durumu polise bildirmesinin ardından ise olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Beaufort İlcesi Şerif Ofisi sozcusu Major Bob Bromage, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. 24 yaşındaki Parrish Brown ise “esktra limonlu” kelimesinin sokak dilinde marijuana icin bir kod olabileceğini duşunduğu, bu nedenle boyle bir olayın yaşanmış olabileceğini belirtti.
Ote yandan McDonald ’s ise bu iddialara ilişkin bir acıklama yaptı. McDonald ’s acıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“En buyuk onceliğimiz her zaman muşterilerimizin guvenliği ve iyiliğidir. Yapılan soruşturmayı yakından takip edeceğiz bu konuda yetkili kurumlarla tam bir işbirliği icindeyiz. ”
Kaynak: 1