Esrar kullanımı dunyanın pek cok ulkesinde yasak olsa. Ancak bazı ulkelerde ve şehirlerde ise esrar kullanımına yasalar tarafından izin veriliyor. Bunlardan biri de ABD ’nin Kaliforniya eyaleti. Kaliforniya eyaletinde evlenen bir cift de evlilik yeminlerini bongla esrar icerek etti. Cift ayrıca duğun fotoğraflarında da bonga yer verid. Detaylara birlikte bakalım.
ABD ’de yaşayan Coral ve Mio Reefer cifti gectiğimiz hafta evlendi. Kaliforniya eyaletinde evlenen cift evlilik yeminlerini esrar ictikleri bongları tokuşturarak etti
Esrar kullanımının yasal olduğu Kaliforniya ’da evlenen genc cift de duğun fotoğraflarında da bongları kullandı
Hatta gelinin cicek buketinde kenevir bile bulunuyor.
Ciftin fotoğraflarını ceken fotoğrafcı Rachel Artime ise; Coral ve Mio Reefer ’in esrar sevgisinin onların duğunlerini şimdiye kadar ki en farklı duğunlerden biri yaptığını soyledi
Rachel, ciftin nişan fotoğraflarını da cekmişti.
Coral ve Mio Reefer ’ın fotoğraflarındaki duman bulutları ise fotoğrafların merkezini oluşturuyor. 24 yaşındaki genc fotoğrafcı ise cektiği fotoğraflar hakkında şunları soyledi;
“Resimlerden gercekten cok memnunum. Dumanı seviyorum. Garip bir şekilde buyulu ve romantik gorunmelerini sağlıyor. Daha once hic boyle bir şeyi fotoğraflamamıştım. Bir duğunde meydana gelen en geleneksel ve aynı zamanda en sıra dışı şey bu.”
Ozellikle Instagram ’daki insanların bu fotoğraf konusunda cok acık olduğunu belirten fotoğrafcı sozlerini şoyle surdurdu;
“Ozellikle Instagram ’daki kullanıcılar bu tarz kareleri cok beğeniyor. İnsanlar bunu hic gormediklerini soyluyorlar; “Bir duğunde hic bong gormedim.” Her zaman duğun fotoğrafları cekerim ama esrar viralli bir fotoğraf gormek cok etkileyici. Normalde pek cok yerde yasa dışı olan bir şeye ilişkin olumlu geri bildirimlerle, insanların nasıl desteklediğini ve fotoğrafları nasıl sevdiğini gormek buyuleyici. Hepsi benim vizyonum ve Coral ’ın tutkusu sayesinde”
Fotoğrafcı Rachel ayrıca; gelin ve damadın tutkusunun dunya capında bu kadar desteklendiğini gormenin harika olduğunu ekliyor. Ancak sizce zararlı bir maddeyi ozendirici bir şekilde kullanmaları ne kadar doğru?
Rachel Artime; “Coral harika biri, ne istediğini biliyor. Bana fotoğraflarda duman olmasını istediğini soyledi. Zaten nişan fotoğraflarını da ben cekmiştim. İkisi de el yapımı olan ve oldukca havalı gorunen bonglarıyla fotoğraf cekecekleri icin oldukca heyecanlıydı. Orman arka plandayken gelinlik ve beyaz duman harika bir kompozisyon oluşturdu. Bu geleneksel bir duğun fotoğrafı değil. Cok eğlenceliydi.” dedi.
Kaynak: 1