Yalnızlık, duşunduğunuzden cok daha zorlayıcı olabilir… İngiltere ’nin Plymouth bolgesinde yaşayan 86 yaşındaki Cyril Aggett, emekli bir kunduracı. 6 yıl once eşini kaybeden Aggett, o gunden beri yalnızlıkla mucadele etmekte zorlanıyor. Oğlen saatlerine kadar yataktan cıkmayan, gunlerce hatta haftalarca evini terk edemeyen bu yaşlı adam; sonunda yalnızlığına bir care bulmuş olabilir! Kalabalığı ve insanları cok seven Aggett ’ın hikayesine gelin hep birlikte bakalım…
Cyril Aggett ile tanışın! Kendisi 86 yaşında emekli bir beyefendi. Ne yazık ki 6 yıl once eşini kaybetmiş…
Eşini kaybettiği gunden beri yalnızlıkla yuzleşen Aggett, ne yazık ki bu durumun altından kalkamamış ve icine kapanmış. Evinin yakınında bulunan ortaokulun calışanlarıysa oldukca sevgi dolu bir cozum bulmuş 😍
Aggett ’i cağırarak onunla sohbet eden calışanlar, eğer isterse haftada birkac gun okula gelebileceğini ve yemeklerini diğer oğrencilerle birlikte burada yiyebileceğini soylemişler😊
Eşinin vefatından beri yalnızlıkla boğuşan Aggett, bu teklife oldukca sevinmiş ve şu anda haftanın dort gunu okula giderek yemeklerini okul yemekhanesinde yiyor. Bu sayede hem calışanlarla hem de oğrencilerle sohbet edip keyifli vakit gecirebiliyor😍
“Herkes benimle sohbet ediyor, ayrıca okul calışanları da bana karşı cok kibar!” diyen Aggett, burada gecirdiği zaman icin tum calışanlara minnettar. “Eğer boyle bir şansım olmasaydı tek başıma ne yapardım bilmiyorum…” diye de ekliyor
Okul yemeklerine katılmadan once adeta dibe vurduğunu soyleyen Aggett, eşinin cenazesinden sonra neredeyse bir ay evden dışarı cıkmamış!
“Tek başına yaşadığında kendini cok yalnız hissedebiliyorsun. Evimin kapısından girdiğim an yapayalnız kalıyorum ama buraya geldiğimde cocukları gorebiliyorum, insanlarla sohbet edebiliyorum. İnsanlarla vakit gecirmeyi ve kalabalığı seviyorum.” diyen Aggett, bir kere daha yuzumuzu gulduruyor 😊
Emekli olmadan once kunduracı olarak calışan Aggett, “Eskiden oğlen ikiye kadar yatağımdan cıkmazdım ama okula gelmek, bana hayatı tekrardan sevmeyi oğretti. Eşim burada olsa ve yataktan cıkmadığım zamanları gorse bana cok kızardı…” diye de ekliyor
Yakın zamanda noel tatiline girecek olan okul, ne yazık ki 2 hafta boyunca kapalı olacak ancak yemekhane calışanları Aggett ’in yemeklerini coktan hazırlamış!
Aggett icin buzlukta saklanabilecek yemekler hazırlayan yemekhane calışanları, “Onun icin sosisli sandvicler, hamur işleri ve elmalı tart yaptık. Okullar ocak ayında tekrar acılana dek bu yemekleri ısıtıp keyifle yiyebilir!”
Kaynak: 1