Hayatta insanın karşısına ne kadar zorluk cıkarsa cıksın, azim tum bunların ustesinden gelebiliyor. Daha once pek cok kez onundeki zorlukları aşarak başarıya koşan insanların hikayelerini dinlemişsinizdir. Birazdan anlatacağımız hikaye de cabaların karşılıksız kalmadığının, azmin onunde hicbir şeyin duramadığının en guzel orneklerinden biri. Babası cobanlık yapan Gulcan Palavan, ailesine yuk olmamak icin uc işte birden calıştı, ustelik aynı zamanda antrenman yaptı ve 2015 ’te Dunya Dağ Kros Şampiyonası ’nda dunya ucuncusu oldu. Gulcan Palavan ’ın azim ve başarı dolu hikayesinin detaylarına gelin birlikte bakalım.
Gulcan Palavan, Ardahan ’ın Gole ilcesine bağlı Samandoken koyunde, 7 cocuklu ailenin 5 ’inci cocuğu olarak dunyaya geldi
Babası cobanlık yapan Palavan, ilkokul beşinci sınıftayken okulda duzenlenen koşu yarışlarında antrenor Halil İbrahim Yılmaz ’ın dikkatini cekti ve atletizme yonlendirildi
Şu an 19 yaşında olan Gulcan Palavan pek cok yarışa katıldı ve hepsinden dereceyle dondu. Son olarak ise 2015 yılında Bulgaristan ’da duzenlenen Dunya Dağ Kros Şampiyonası ’nda dunya ucuncusu oldu
Gulcan ’ın dunya capındaki başarısından sonra antrenoru Gulcan ’ın babasını arayıp “Gozunuz aydın, kızınız dunya 3 ’uncusu oldu” dedi. Babası ise o sırada dağda bir taşın uzerine oturup mutluluktan ağladı.
Ailesine yuk olmamak icin hem calışıp hem de yarışlara hazırlanan Gulcan, 3 işte birden calıştı
Liseden 2017 yılında mezun olan Gulcan Palavan, sabah erken kalkarak, ailesiyle birlikte ahırdaki hayvanlara yem ve su veriyor, ardından spor kıyafetlerini giyip, 13 kilometrelik yolu koşarak, koyunden Gole ilce merkezine ulaşıyordu. Milli atlet Palavan, ilce merkezine vardığında ise once yerel gazetenin dağıtımını yapıyor, daha sonra garsonluk yaptığı restoranın yolunu tutuyordu. Milli atlet, bir yandan da universite sınavlarına hazırlanıyordu.
Gulcan Palavan, 2018 yılında bir sakatlık gecirdi. Tedavi gormek icin 2 aylığına İstanbul ’a gitti. Babası ise tedavisi icin 2 bin lira borclanmak durumunda kaldı
Milli atlet Gulcan Palavan ’ın ailesi ise onun daima yanında. Gulcan ’ın annesi Sakine Palavan; “Kızının başarısıyla gurur duyduğunu” belirterek şunları soyledi;
“Once eşimle sonra cocuklarımla her zaman gurur duyuyorum. Cocuklarıma cok dua ediyorum. Once milletime, sonra kendi cocuklarıma cokca dua ediyorum.”
Kaynak: 1