İnternetten alışveriş yapmak ne kadar guvenli? Pek cok kişi online alışveriş sistemine alıştı. Ancak internet uzerinden alışverişi guvenli bulmayanlar da var. Nitekim bu guvensizlik konusunda haklılar da. Yurt dışında bir internet sitesinden alınan oyuncak bebeğin icinden uyuşturucu cıktı. Detaylara birlikte bakalım.
Elizabeth Faidley, kızı Ellie icin bir internet sitesinden uzerinden yılbaşı hediyesi olarak bir oyuncak bebek satın aldı
Ancak gelen bebek verdikleri siparişten farklıydı. Anne ve kızına gore oyuncak bebek kelimenin tam anlamıyla “iğrenc”ti. Bebeğin gozleri cok korkunctu sacları da yeşildi
“Pearl” isimli bebeği daha cekici hale getirmek icin anne Elizabeth saclarını sarıya boyamalarını onerdi. Bebeğin saclarını boyadılar ancak bebek yine de “korkunc” gorunuyordu
Bunun ardından Elizabeth internette bebeği onarabilecek bir yer aradı ve New Jersey ’de bir oyuncak bebek hastanesi keşfetti
Elizabeth bebeği onarım icin oraya gonderdi. Elizabeth bebek hastanesinden “Pearl” ile ilgili telefon beklerken, emniyetten bir cağrı aldı
Emniyetten cağrılan Elizabeth oraya gittiğinde ise kendisini şok eden bir suclamayla karşı karşıya kaldı. Onarım icin gonderdikleri bebeğin kafasının icinden 56 gram kokain cıkmıştı
Polis, Elizabeth ’i konuyla ilgili sorguladı. Elizabeth ise yaşananları Facebook hesabı uzerinden şu sozlerle anlattı;
“Dedektif bana Pearl ’le “neyin peşinde olduğumu” sordu. Ellie ’nin Noel icin ne istediğini, Pearl ’u internette nasıl bulduğumu ve onu neden oyuncak hastanesine gonderdiğimi acıkladım. Dedektif daha sonra, “Bu bebeğe para mı harcadınız? Ariel ’i hic duydun mu? Guzel bir denizkızı. Onu herhangi bir Disney mağazasından satın alabilirsiniz.” dedi. Ben de ona; Ariel yetişkin bir deniz Kızıdır. Ellie bir bebek deniz kızı istedi. Zaten bu bebeği sipariş vermemiştim.” dedim.
Tum bu sorgulamanın ardından ise New Jersey Uyuşturucu Uygulama İdaresi (DEA) Elizabeth ’in ve ailesinin uyuşturucuyla ilgisi olmadığını doğruladı
DEA daha sonra kokain ve Pearl ’u kanıt olarak tutmaları gerektiğini acıklıyor ve Alabama ’daki bebeğin ureticisi uzerinde bir ‘sokma ’ operasyonu yapmayı planlıyorlar.
DEA, buldukları uyuşturucuyu ve Pearl ’u kanıt olarak tutmaları gerektiğini acıkladı. Konuyla ilgili ise araştırmalarının devam ettiğini bildirdi.
Ote yandan kızına aldığı yılbaşı hediyesi tam anlamıyla bir kaosa donuşen Elizabeth ise;
“Cocuklarımız icin yaptığımız her şey… En iyi yılbaşı hediyesini almaya calışıyoruz ama ici uyuşturucu dolu bir bebekle uluslararası bir uyuşturucu kacakcılığı cemberine gomuluyoruz” dedi.
Kaynak: 1