Avustralya tarihinin gorduğu en buyuk doğal felaketlerden biriyle boğuşuyor. Ulkede birkac yerde devam eden yangınlarda yaklaşık olarak 6 milyonluk ormanlık alanın telef olduğu belirtiliyor. Ote yandan Avustralya orman yangınları icin pek cok kampanya da duzenleniyor. Avustralya hukumeti şu ana kadar yangın sondurme calışmaları, insanların ve hayvanların tahliyeleri icin yuz milyonlarca dolar harcadı. Ancak yangınları durdurmak icin calışmalar hala devam ediyor. Bu nedenle ise desteğe ihtiyac duyuluyor. Kaylen Ward isimli bir Instagram modeli de bağış kampanyasını farklı bir boyuta taşıdı. Detaylara birlikte bakalım.
Avustralya aylardır orman yangınları ile mucadele ediyor. Amerikalı model Kaylen Ward ’da Avustralya ’daki bu felaket icin dikkat cekmek adına bir uygulama başlattı
Model Twitter hesabından Avustralya icin herhangi bir yardım kuruluşunun hesabına 10 dolar bağış yapanlara cıplak fotoğrafını gondereceğini duyurdu
“Bu listedeki Avustralya ’daki yangın icin kurulan bağış kurumlarından bir tanesine en az 10 dolar gonderen herkese cıplak fotoğrafımı yolluyorum. Bağışladığınız her 10 dolar, benim size DM yoluyla gondereceğim bir cıplak fotoğrafım. Yaptığınız bağışın fotoğrafını bana gondermek zorundasınız. Lutfen Retweet yapın. #AustraliaOnFire #AustraliaFires”
Model daha once para icin fotoğraflarını satmıştı. Ward; takipcilerinin bu kadar onemli bir nedenden dolayı nakit toplama konusunda yardımcı olacağını umduğunu soylemişti
Nitekim oyle de oldu. 20 yaşındaki Kaylen Ward ilk saatte, 20 binden fazla mesaj aldığını ve bunları yanıtlamak icin zaman ayırdığını soyledi
Model şimdiye dek 700 bin dolardan fazla topladıklarını ve yardım icin en kısa surede Avustralya ’ya gideceğini belirtti
Kaylen Ward kendisine mesaj atan bazı kişilerin cıplak fotoğrafına karşılık kendi cıplak fotoğrafını gondermeyi teklif ettiklerini soyledi. Ote yandan Ward; “Birisi bana 5 bin dolar gonderdi, bu yuzden 50 resim ve video gonderiyorum.” dedi.
Ailesinin kendisine bu konu yuzunden kızgın olduğunu acıklayan Ward, Twitter ’da ise kahraman ilan edildi
Avustralya ’daki yangınlarda yaklaşık yarım milyon hayvan ve 22 insan yaşamını yitirdi. Pek cok kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, kriz surecinde 4 yangın sondurme ucağı kiralamak icin 20 milyon Avustralya doları (14 milyon dolar) harcanacağı bilgisini paylaşmış ve donanmaya ait “HMAS Adelaide” geminin yangından etkilenen Yeni Guney Galler ve Victoria eyaletleri kıyıları yakınlarındaki kişilerin tahliye işlemlerine destek icin gonderildiğini belirtmişti.
Kaynak: 1