Yeni bir ilişkiye başlarken, icimizde tarif edemediğimiz bir heyecan hissederiz. Bu heyecanla birlikte adeta romantizmin doruklarına cıkarız. Hayat toz pembe gorunur, tum sesler kulağımıza guzel gelir, sokaktaki tum kedileri sever, karşılaştığımız her insana gulumseriz… Tabii ki bu sevginin iyi halidir. Ancak zaman zaman kontrolu kaybedip partnerimize aşırı uclarda cumleler kurabiliriz. Siz o an fark etmezsiniz fakat bu cumleler ilişkinizde onemli sorunlara sebep olabilir ve karşı tarafı urkutebilir. Dahası siz de bu tarz cumleleri partnerinizden duyduğunuzda arkasındaki niyeti kontrol etmelisiniz. İşte ilişkilerde onemli sorunlara sebep olabilecek 7 romantik cumle…
1. “Sen olmasaydın ben bir hictim.”
Bu cumle ciddi bağımlılık sorununun bir gostergesi. Bunu size soyleyen kişi, hayatında siz olmadan hicbir şey olmayacağını hisseder. Size gerekenden fazla bağlanırlar ve siz olmadan adeta hicbir şey yapamazlar. Ayrıldığınızda ise size takıntılı olmaları an meselesidir. Birini var olma nedeni olarak gormek, şu an farkında olmasanız bile aslında son derece toksik bir davranıştır.
2. “Hayatımda beni gercekten mutlu eden tek şey sensin.”
Bu cumle ise romantik bir cumle gibi gozukse de aslında birlikte olduğunuz kişinin size muhtac olduğunu gosterebilir. Kendi icinde mutlu olmayan kişi, bu mutluluk eksikliğini sizinle tamamlar. Dolayısıyla sizden beklentileri de oldukca yuksektir. Bu nedenle zaman icerisinde sizden talepleri de fazlalaşabilir.
3. “Senin icin yeterince iyi değilim.”
Bu cumle ise partnerinizin aslında sizin tarafınızdan yeterince takdir edilmediğini gosterir. Onun iyi, guzel/yakışıklı, akıllı olduğunu soylemenizi bekliyor olabilir. Aslında ona bu konuda bir garanti vermeniz gerekmiyor. Ancak bu cumleyle sanki bunu yapmak zorundaymışsınız gibi sizi baskı altında hissettirebilir. Ancak bu sizin sorununuz değil, tamamen onun kendini nasıl gorduğuyle ilgili. O nedenle sizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin.
4. “Olduğun gibi mukemmelsin.”
Elbette, olduğunuz gibi kabul edilmek istiyorsunuz ama aynı zamanda uygun gorduğunuz şekilde değişebilmelisiniz. İnsanlar olarak surekli yeni şeyler oğrenip kendimizi geliştirebiliriz. Hayatımızda değişimler yapmak isteyebiliriz ancak “Sen olduğun gibi mukemmelsin” cumlesi değişim icin istediğimiz cesarete engel olabilir. Partneriniz sizin buyumenize, gelişmenize izin vermiyor ve bunu desteklemiyorsa, bu ilişkide ciddi bir problemdir.
5. “Eski sevgililerimden cok daha iyisin.”
“Eski sevgililerimden cok daha iyisin”. Bu cumle asla romantik bir cumle değil. Siz soylerken oldukca romantik olduğunu duşunebilirsiniz ancak sevgililerimizi asla daha onceki sevgililerimizle karşılaştırmamalıyız. Herkes birbirinden farklıdır. Tabii ki ister istemez yeni ilişkinizi eskisiyle karşılaştırabilirsiniz ancak bunu dışa vurmanız gerekmez. Ote yandan, her ilişkinin ozel anları farklıdır, her kişinin sevme şekli de farklıdır. O yuzden beklentilerinizi ya da doğrularınızı eski ilişkileriniz ile sınırlamayın. Bırakın hayatınızdaki bu yeni kişi, size mutluluğun yeni bir yolunu oğretsin.
6. “Beni seviyorsan……..”
Partneriniz sizi asla yapmak istemediğimiz şeyleri yapmaya zorlamamalı. Bu tur bir ultimatomla karşı karşıya kalıyorsanız arkanıza bakmadan kacmanız gerekir. Sevginiz bir şarta bağlanmamalı. Ona hayır demeniz, onu sevmediğiniz anlamına gelmiyor, bunu kabullenmesi gerek.
7. “Tum zamanımı seninle gecirmek istiyorum.”
İnsanlar olarak kendimizle baş başa kalabileceğimiz zamanlara da ihtiyac duyarız. Elbette sevgiliyle vakit gecirmek keyiflidir. Ancak bazen insanlar yalnız kalmak ve bir koşeye cekilmek isteyebilir. İlişkilerde kişisel alanın korunması cok onemlidir. Ancak partneriniz bunu anlayışla karşılamıyorsa, bu noktada bir durup duşunmek gerekir.