Biliyorsunuz ki gunumuz toplumunun standart guzellik algıları, her gecen gun yıkılmaya devam ediyor. Kadınların uzerinde “Kilo vermelisin!”, “Vucut kıllarını almalısın!”, “Her zaman bakımlı ve guzel olmasın!” gibi baskılar kuran bu algılar, bircok kadının uzerinde baskı yaratıyor. Toplumun yarattığı bu baskıyla mucadele edemeyen bircok kadın, vucuduyla barışamıyor ve mutsuz olduğu bir hayat gecirmeye mahkum oluyor. Peki tum bu baskılara karşı gelenler yok mu diyorsanız elbette ki var! Vucut kıllarını almayı bırakan ve o gunden beri daha mutlu bir hayata sahip olan Macey Duff ile tanışmaya hazır olun!
Aslen Nevadalı olan 19 yaşındaki Macey Duff, henuz 10 yaşındayken toplum baskısına dayanamayarak vucut kıllarını almaya başladı
“Yaklaşık 10 yaşındayken vucut kıllarımı almaya başladım. Neden mi? Cunku etrafımdaki tum kadınlar bunu yapıyordu, bana da bunu yapmam gerektiği oğretildi.” diyen Macey Duff, yaklaşık 6 yılını vucut kıllarından utanarak gecirdi.
2016 yılında Hawaii ’ye taşınan Macey ’nin vucut kılları hakkındaki duşunceleri birden bire değişti
“Vucudumda en ufak bir kıl gorduğumde hemen tıraş ediyordum. İnsanların koltuk altıma, bacaklarıma ya da bikini bolgeme bakma ihtimali beni geriyordu. Kendimi olduğum gibi kabul etmekte buyuk problemler yaşıyordum. Vucudumu tıraş edip cildimi tahriş ettikce kendime ve toplumun getirdiği zorunluluklara kızıyordum. Olmak istediğim kişi bu değildi.”
Her şey, Macey ’nin ikiz kardeşi Ally ’nin plajda gorduğu bir kadınla başladı. Vucut kıllarını almayan ve ozgurce eğlenen bu kadın, iki kız kardeş icin de yol gosterici oldu
“O kadını şahsen gormememe rağmen vucut kıllarını almadığını duymak bana guc verdi. Kısa sure sonra Instagram ’da vucut kıllarını almayan bir kadın gordum. Fotoğraflarında bacak kılları net bir şekilde belli oluyordu. Vucut kıllarını ozgurce gosteren bir kadını ilk defa gorduğum icin şok oldum. Toplumun dayattığı ‘seksi olmak ’, ‘guzel olmak ’ gibi kavramlara karşı cıkan birini gormek, resmen uzerimden koca bir yukun kalkmasını sağladı.”
Plajdaki kadından etkilenen kardeşler, vucut kıllarını almayı bıraktı. “İlk başlarda insanların tepkilerinden fazlasıyla korkuyordum.” diyen Macey, şu anda oldukca mutlu ve kararından hic pişman değil
“O noktadan sonra vucut kıllarımı almayı bıraktım ve bundan cok memnunum. Koltuk altı kıllarımı almamak, ilk donemlerde oldukca zordu. Ozellikle ilk birkac hafta buyuyen kıllar, koltuk altımda kaşıntıya ve tahrişe neden oluyordu. Neyse ki o donemi atlattım. Şimdi vucut kıllarım daha uzun ve yumuşak. Uzerimdeki baskı kalktığı icin vucudumu sevmeyi oğrendim ve artık daha mutluyum.”
İnsanların ağır eleştirilerine rağmen kendini olduğu gibi kabul eden ve bu şekilde cok mutlu olan Macey, “Ailem ve kız kardeşlerim bana cok destek oldular.” diyor
“Ailem bana karşı olan desteğini asla esirgemedi. İki kız kardeşim de tıraş olmayı bıraktı ve annem de koltuk altı tuylerini almıyor. Hatta bir gun kız kardeşimle beraber koltuk altı tuylerimizi farklı renklere boyadık ve cok eğlendik. Bunu goren bazı arkadaşlarımız aradıkları gucu kendilerinde bulup tıraş olmayı bıraktı. Bulunduğum konumu, kendimde bulduğum gucu ve bu stressiz hayatı cok seviyorum. Vucut kıllarımı tıraş etmeyi bırakana dek kim olduğumu bilmiyormuşum. Şimdi kendime derin bir sevgi besliyorum.
Olumsuz ve kırıcı yorumlara karşı oldukca cesur bir tavır sergileyen Macey, “Kendim olmanın rahatlığına vardım ve bedenimin doğal halini cok seviyorum.” diyor
“Dışarıya cıktığımda insanlar beni işaret ediyor ve fısıldaşıyor. Kimi zaman gercekten kırıcı yorumlara ve guluşmelere maruz kalıyorum. Ancak tum bunlar hic umrumda değil, kendi fotoğraflarımı cekip sosyal medyada paylaşıyorum. Kimin ne duşunduğunu gercekten onemsemiyorum.”
“İnsanların doğal bir durumu bu denli iğrenc bulması beni cok şaşırtıyor. Bu benim vucudum ve vucut kıllarımın olması da oldukca doğal. Benim bu denli sevdiğim vucuduma gelen nefret yorumları gercekten şaşırtıcı.”
Tıpkı Macey gibi vucut kıllarını almayı bırakan Morgan Mikenas ’ın hikayesini merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Kaynak: 1