Bazı insanlar bitmek bilmeyen bir dovme tutkusuna sahip. Hatta zaman zaman bunu bir “sanat” noktasına getiriyor ve bu şekilde para kazanıyorlar. Dovmeli model Amber Luke da bunlardan biriydi. Tabii ki dovme dışında da populer olmak icin bir dizi estetik operasyon gecirip unlu olmaya calışanlar da var. Dunyanın en buyuk vajinasına sahip olmak icin ameliyat olan fetiş modelinin hikayesini sizlerle paylaşmıştık. Bu kez de bir kadın Kaliforniya ’da ‘yaşayan bir sanat eseri ’ olma hayalini icin Almanya ’daki işini bıraktı. Detaylara birlikte bakalım.
Almanya ’da kurumsal bir şirkette calışan Lina L. vucut sanatı yolculuğuna 2010 ’da başladı
Calıştığı şirkette Lina ’nın vucudunun gorunur yerlerinde dovme olması hoş karşılanmıyordu. Genc kadın ise bunun icin kariyerini geride bıraktı
Kurumsal iş hayatını bırakan Lina L. Los Angeles ’a yerleşti. Şimdi ise yaklaşık 10 yıldır, vucudunu bir sanat eserine donuşturmek icin ceşitli modifikasyonlar yapıyor
Lina, şu an kendisi gibi davranabileceği yarı zamanlı bir işte calışıyor. Yeni işi hakkında ise şunları soyluyor;
“Mutlu olmadığım bir işten ayrıldıktan sonra kendim olmamı sağlayan bir kariyer sectim. İnsanlar gunluk yaşamlarında başkalarının beklentisine uymak icin roller ustlenirler. Teknoloji alanında calıştığımda, ozellikle Korfez Bolgesi ’nde (San Francisco), cok fazla ayrımcılık hissettiğimi soyleyemem. Yine de, insanlar kariyer gecmişime ve eğitim seviyeme şaşırmış gibi gorunuyorlar. Kendimi daha fazla kanıtlamam gerekiyormuş gibi geliyor. 2020 ’de bile, dovmeli insanlar damgalanıyor. Bazı kişiler dovmeli insanlara karşı olumsuz goruşlere sahip. Bir kişi ana akımdan sapmış olarak algılandığında ya eleştirilir ya da farklı olduğu icin yuceltilir.”
Lina kendini ‘yanlış anlaşılmış ’ olarak goruyor. Şu anki gorunumunu elde etmek icin dovmeler, piercingler, goğus implantları ve hatta kulak ameliyatı icin 50 bin doların uzerinde para harcadı
Instagram hesabında 70 binden fazla takipcisi olan Lina, yakında dilini de ikiye boldureceğini soyledi
Genc kadın Instagram postları sayesinde gelişen bir modelleme sitesi olan SuicideGirls tarafından işe alındı aynı zamanda Inked Magazine ile bir fotoğraf cekimi de gercekleştirdi
Lina, gencliğinden beri dovmelere bayılıyordu ve kendisini ‘yaşayan bir sanat eseri ’ yapmak istedi. Bir gun ise bu fikri gercekleştirmek icin bir adım attı
“Her gun olmak istediğiniz kişi icin cabalamalısınız, bu tek yol. Bu hırs tum dunyada yaşayabilmemi ve calışabilmemi mumkun kıldı. Her gun, kendimin en iyi versiyonu olmak icin yeni bir şans. Aksilikler beni durduramadı. Vucudum ve zihnimdeki kararlılıkla istediklerimi gercekleştirdim. Sağlıklı bir zihin, kendiniz icin en cekici olan yolu aramak kadar onemlidir. Kendimle bir olmak ve bedenimi bir tapınak olarak gormek hayatımı gercekten değiştiren şeydi. Oz sevgi başkalarını sevmeye yol acar.” dedi.
Kaynak: 1