Merhabalar arkadaşlar. Html kodlamasını oğrendim sayılır. Yardımcı olabileceğiniz bir konu var. Hostingime yuklediğim dosyada iframe kullanrak benim localhostumu gostermesini istiyorum. İnternette bir makale okudum şoyleydi:
Ornek bir iframe etiketi aşağıda verilmiştir.
SRC ozelliğinin URL'sini, iframe etiketine eklemek icin web sayfasının URL'si olarak değiştirin. BKZ W3 Okulları 'HTML iframe etiketi' sayfasını iframe boyutlarını değiştirme hakkında bilgi icin, izin vermek veya nasıl kaydırma cubukları onlemek ve nasıl diğer ozelliklerini değiştirmek icin.
İframe'deki web sayfasının URL'si, tarayıcının adres cubuğundaki URL ile aynı alanda olduğunda, JavaScript, icindeki web sayfasının boyutuna gore iframe etiket boyutunu otomatik olarak ayarlamak icin kullanılabilir. İframe etiketinin SRC ozniteliğinin URL'si goreli bir URL olduğunda bunun aynı alan olduğunu bilirsiniz.
Goreli URL, HTTP ve alan adı bolumlerinin cıkarıldığı mutlak bir URL'dir. Ornekler:
Mutlak URLGoreli URL http://www.example.com/index.php
/index.php Example Domain
/
Otomatik iframe boyut ayarlamasını kurmak icin şu iki adımı uygulayın:
Bu JavaScript'i, iframe etiketiyle sayfada bir yere yerleştirin.
Bu JavaScript'i, iframe etiketi icinde yayınlanacak sayfanın en altına, kapanış etiketinin altına yerleştirin.
JavaScript yerinde olduğunda, Iframe'e yuklenen web sayfası, boyutlarıyla birlikte ust sayfayı cağırır. Ust sayfa (iframe etiketini iceren sayfa) daha sonra, icine yuklenen web sayfasına uyması icin iframe etiket boyutunu ayarlar.
Tarayıcı guvenliği, iframe etiketine sahip sayfa, iframe etiketi icindeki icerikten farklı bir alanda olduğunda bunun calışmasına izin vermez.
Genişletmek icin tıkla...
Fakat bunu yapmaya calıştığımda başarılı olamadım. Bu yazılanları hangi sıra ile yapacağımı anlatabilecek biri var mı? Amacım localhostumun tamamını uygun boyutta goruntulemek yani sanki o domain benim localhostummuş gibi. Ama uygun boyutlarda olmasını istiyorum orneğin mobilden giren birisi icin bile. Şimdiden cok teşekkurler. İyi forumlar.