surekli olarak adsl konusunda sorular soruyorum. bu konuda fazla bilgim yok maalesef.
bugun bilgisayarı actığımda modemin ADSL led'i yeşil olarak yanıyordu. ben de bağladılar herhalde diyerek bir web sayfası acmaya calıştım ancak olmadı.
Bağlantıları kontrol ettim,
Power kablosu takılı - Led Yeşil
Ethernet kablosu takılı - Led Yeşil
Telefon Kabl takılı - Led Yeşil (adsl ledi)
ancak Wan IP led'i kırmızı yanıyor. modemin yanında gelen program kullanıcı adınızı ve şifrenizi kontrol edin diyordu. duzelttim denedim gene olmadı.
ADSL destek hattını aradım. Sorunu anlattım. ADSL ledi yeşil olmasına rağmen bağlantı yok dedim.
Bayan arkadaş ; ADSL ledi surekli yeşil yanıyor diye bağlandı sanmayın , o test aşamasındadır , daha bağlanmamıştır dedi.
Peki dedim kapattım. Arkasından telekom beni aradı. Kullanıcı adımı , şifremi , sozleşmedekinden tamamen farklı girmişler. Şifre onların istediği gibi , k.adı ise direk yanlış yazılmış. Bu sefer arayan arkadaş bilgileri duzelttim ben dedi.
Peki dedim kapattım yine.
Yeni bilgilerle denedim yine olmadı. WAN IP yine kırmızı.
Telekomu aradım. Santrale yonlendirdiler. Santralde biriyle konuştum , adam sordu ne zaman sozleşme yaptığımı falan. anlattım. hattınız %99 acıktır dedi.
ona da sorunumu anlattım. biz sizi sonra ararız dediler.
ADSL ışığı yeşil. WAN IP kırmızı. hat tamamen acılınca WAN IP kendinden yeşil mi olacak? yoksa benim ek bir şeyler mi yapmam gerekiyor?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Tekrar bir sorum var