Tolga Sarıtaş Biyografisi Guneşin Kızları" adlı dizide “Ali Mertoğlu” karakterini oynadı. Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. Aslen Sivaslıdır. Halil Akkanat Lisesi'nden mezun oldu. Liseden sonra, Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı ’nda tiyatro sahnelerinde yer aldı. Sadece oyunculukla yetinmeyerek muzik gruplarıyla birlikte baterist ve gitarist olarak sahne aldı.
Tolga Sarıtaş, aynı zamanda Ozlem Tekin ’in Kimse Bilmez adlı muziğinin klibinde de yer almıştır. Arka Sokaklar, ve Oyle Bir Gecer Zaman Ki dizilerinde de kucuk bolumler oynamıştır. Kanuni Sultan Suleyman rolunu Halit Ergenc ’in, Hurrem Sultan ’ı Vahide Percin ’ın canlandırdığı Muhteşem Yuzyıl dizisinde 4. Sezonda Hurrem Sultan ’ın oğlu Şehzade Cihangir ’i canlandırdı.
Tolga Sarıtaş, 2014 yılında yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Mete Horozoğlu, Ekin Koc, Ayca Bingol ve İlker Kızmaz olan “Benim Adım Gultepe” dizisinde Murat karakterini canlandırmıştır.
2014 yılında TRT1 ’de yayınlanan “Buyuk Surgun Kafkasya” adlı dizinin başrollerinde Melis Birkan, Tolga Sarıtaş, Elif Atakan, Nilufer Acıkalın, Alpay Kemal Atalan, Luran Ahmeti ve Ertan Saban oynadı.
Tolga Sarıtaş, Kanal D ekranlarında 18 Haziran 2015 tarihinde Sadullah Celen yonetmenliğinde başlayan "Guneşin Kızları" adlı dizide “Ali Mertoğlu” karakterini oynadı. Dizinin oyuncu kadrosunda Emre Kınay, Kanat Heparı, Evrim Alasya, Berk Atan, Hande Ercel, Miray Akay, Sarpcan Koroğlu, Burcu Ozberk, Sarper Arda, Meltem Gulenc, Teoman Kumbaracıbaşı, Funda İlhan gibi isimler yer almaktadır.
3 Nisan 2017 Tarihinde Star TV'de gosterilmeye başlayan, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar ’ın ustlendiği, yonetmenliğini Yağız Alp Akaydın ’ın ustlendiği, senaryosunu Ethem Ozışık ’ın yazdığı ve bir Ozel Kuvvet Timi'nin hikayesini konu alan "Soz" dizisinin başrollerinde Tolga Sarıtaş, Nihat Altınkaya, Aybuke Pusat, Meric Aral, Cağan Atakan Arslan (Soldier), Serhat Kılıc, oynamaktadır.
Filmleri ve Dizileri :
2017 - Soz (Usteğmen Yavuz) (TV Dizisi)
2017 - Kotu Cocuk (Meric) (Sinema Filmi)
2015 - Guneşin Kızları (Ali Mertoğlu) (TV Dizisi)
2014 - Buyuk Surgun Kafkasya (TV Dizisi)
2014 - Benim Adım Gultepe (Murat) (TV Dizisi)
2013 - Muhteşem Yuzyıl 4. Sezon (Şehzade Cihangir) (TV Dizisi)
2013 - 20 Dakika (TV Dizisi) (Bolum oyuncusu)
2013 - Oyle Bir Gecer Zaman Ki (TV Dizisi) (Bolum oyuncusu)
2012 - Arka Sokaklar (TV Dizisi) (Bolum oyuncusu)
2011 - Sen de Gitme (TV Dizisi)
2010 - Kaledeki Yalnızlık (Feyyaz) (Sinema Filmi)
2010 - Bilinmeyen Yaşın Yorgunu (Berkcan) (Sinema Filmi)
2008 - Bahtı Kara (Berk) (Sinema Filmi)