Tolga Kurtoğlu Biyografisi 2017 Ocak ayında Xerox PARC ’a CEO olarak atandı. Tolga Kurtoğlu, 1976 yılında İzmir'de doğmuştur. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. ODTU Makine Muhendisliği Bolumunden mezun oldu. 2001 yılında ABD Carnegie Mellon Universitesi Makine Muhendisliği Yuksek Lisans Programı'nı tamamladı. Doktora derecesini ise 2007 yılında ABD Austin Texas Universitesi'nde yaptı.

Ayrıca lise cağlarında uzun sure kaleTolga Kurtoğlu, ABD'ye yerleştikten sonra futbol liglerinde oynamaya devam etti. 2001 yılı Ağustos ayında Dell'de tasarım muhendisi olarak işe başladı. Dell'den sonra, doktora yapan Tolga Kurtoğlu, 2006 Haziran'dan 2010 yılı yazına kadar Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) araştırmacı olarak calıştı.
2010 yılında Xerox PARC'a gecti. Xerox PARC'da da ilk olarak Ar-Ge yoneticisi, ardından Direktor ve Başkan Yardımcılığı yaptı.
Silikon Vadisi'ne transfer olan tek Turk CEO unvanını da Tolga Kurtoğlu aldı. Kurtoğlu, Palo Alto'da yer alan merkezde yapay zekÂ, makine oğretisi (machine learning), analitik sistemler, geometrik muhakeme, modelleme, simulasyon ve siber fiziksel guvenlik alanlarındaki araştırma projelerini yuruttu. Bu kapsamda, urun omru yonetimi, enerji, taşımacılık, otomotiv, uzay ve sayet gosteren şirketlerin ihtiyaclarına yonelik cozumler Kurtoğlu'nun sorumluluk alanlarının icindeydi. 7 yılın ardından Kurtoğlu, 2017 Ocak ayında Xerox PARC ’a CEO olarak atandı.
Dr. Tolga Kurtoğlu Xerox PARC ’a CEO olarak atanmadan once Xerox PARC Başkan Yardımcısı ve Sistem Bilimleri Laboratuvarı Direktoru olarak gorev yapıyordu.
Xerox PARC; gecmişte olduğu gibi gunumuzde de sıra dışı teknolojik buluş duyuruları ile dunya teknoloji gundemini belirleyen birkac merkezden biri olma ozelliğini surduruyor. Xerox PARC ’da son donemde gercekleştirilen onemli projeler arasında; sıvı alaşımdan cip basan baskı cihazı, soy yapıştır sensorlarla internetli nesnelerin uzaktan takibi ve goruntulenmesi projesi, kendi kendini imha edebilen elektronik cip ile veri guvenliği projesi, basılı elektronik etiket teknolojisi ile kutulu urunlerin sahte uretim ve satışını engellenebilmesi, giyilebilir sağlık cipleri ile uzaktan hasta bakımı yapılabilmesi gibi teknolojiler bulunuyor.