Oğretmeninin, ‘ ’Bir dÂhiyi mi yoksa bir budalayı mı mezun ediyoruz bilemiyorum, sadece zaman soyleyecek ’ ’ dediği Antoni Gaudí kendine ozgu tarzı ve surrealist bakış acısıyla gunumuze dek ayakta kalan buyuleyici eserler inşa etmiş bir mimari dahi. Gaudi, en değer verdiği ve en onemli yapılarından biri olan La Sagrada Familia icin adeta hayatını adıyor ve bu esere […]
Oğretmeninin, ‘ ’Bir dÂhiyi mi yoksa bir budalayı mı mezun ediyoruz bilemiyorum, sadece zaman soyleyecek ’ ’ dediği Antoni Gaudí kendine ozgu tarzı ve surrealist bakış acısıyla gunumuze dek ayakta kalan buyuleyici eserler inşa etmiş bir mimari dahi. Gaudi, en değer verdiği ve en onemli yapılarından biri olan La Sagrada Familia icin adeta hayatını adıyor ve bu esere tam olarak 43 yılını veriyor. Eserinde doğayı ilham alan unlu mimar farklı sanat akımlarını harmanlayarak ihtişamlı bir kilise inşa etmeyi başarıyor. ’Yan bahcemdeki ağac benim icin bir ilhamdır. ’ ’ diyen unlu mimar eserlerini yaratırken doğadan esinlendiğini her seferinde dile getiriyor. Hayal gucunun sınırsızlığını inşa ettiği eserlerde gormek mumkun. Antoni Gaudí şuphesiz tarihin en buyuk mimarlarından biri ve hala eserleriyle insanları buyulemeye ve duşundurmeye devam ediyor.

Unlu Katalan Mimarı Antoni Gaudí’nin hayatını adadığı ve yapımı hala devam eden eseri La Sagrada Familia hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz 16 Maddede ‘Bitmeyen Kilise ’ La Sagrada Familia iceriğimize goz atabilirsiniz.