Merhaba,
Arkadaşlar bir turlu xampp programını duzgun calıştıramıyorum. İlk xampp indirdiğimde hatalı indirme yapmıştım ve yarıda kalmıştı. Sonra yeniden kurulum yaptım. Ardından Config kısmından actığımda otomatik Apache, filezilla, MySQL, Mercury'nin başlaması icin onları işaretledim ve Save diyerek kaydettim. Ancak cannot XXXX file diye uyarı aldım ve bir turlu ayarlarımı kaydetmedi. Neyse programı denetim masası uzerinden kaldırdım ve tekrar kurdum. Şimdi o hatayı vermeyi bıraktı fakat şimdi MySQL ve filezilla bir turlu calışmıyor.
21:05:45 [mysql] Problem detected! 21:05:45 [mysql] Port 3306 in use by "C:xamppmysqlbinmysqld.exe --defaults-file=c:xamppmysqlbinmy.ini mysql"! 21:05:45 [mysql] MySQL WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:45 [mysql] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:45 [mysql] or reconfigure MySQL and the Control Panel to listen on a different port.
21:05:13 [filezilla] Problem detected! 21:05:13 [filezilla] Port 21 in use by ""C:xamppfilezillaftpfilezillaserver.exe""! 21:05:13 [filezilla] FileZilla WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:13 [filezilla] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:13 [filezilla] or reconfigure FileZilla and the Control Panel to listen on a different port. 21:05:13 [filezilla] Problem detected! 21:05:13 [filezilla] Port 14147 in use by ""C:xamppfilezillaftpfilezillaserver.exe""! 21:05:13 [filezilla] FileZilla WILL NOT start without the configured ports free! 21:05:13 [filezilla] You need to uninstall/disable/reconfigure the blocking application. 21:05:13 [filezilla] or reconfigure FileZilla and the Control Panel to listen on a different port.
Boyle bir hata alıyorum. Azıcık bir şey anladım fakat ne yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkurler.
Arkadaşlar cozumu buldum gibi gibi. Log kayıtlarında yazdığı gibi C:'Deki calışan programı ilk gorevini sonlandırdım sonrada sildim. Şu an MySQL ve filezilla herhangi bir hata vermedi. Ancak sorun şu ki calışmıyorlarda