Gunumuzde tuketim cılgınlığı, hic olmadığı boyutlara ulaşmış durumda. Haliyle pek cok eşyanın omrunun kısa olmasına şaşırmıyoruz. Artık bir ev eşyası aldığımızda bunun omrunun 5 yılı gecmeyeceğini biliyoruz. Ancak gecmişte işler pek de boyle değildi! Eşyalar, eskiden gunumuzde olduğundan cok daha dayanıklı uretiliyordu. Bu da onları yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanmamıza imkan sağlıyordu. Buzdolabından oyuncağa, yıllara meydan okuyan birbirinden dayanıklı ev eşyalarını sizler icin araştırdık. İşte parasının hakkını sonuna kadar veren 24 eşya…
1. “Annemin 1980 ’de aldığı guvec, 41 yaşında ve hala sorunsuz calışıyor.” 2. “Bu Rus Valenki yun botlar, tamamen sertleştirilmiş yunden yapıldı. Taban yok, şekil yok, kar ve su gecirmiyor. 5 yıldır aşınmadı bile!” 3. “Bu Cross kalemler 1960 ’lardan kalma, buyukbabama ait. Uzay yarışında kullanılan bu kalemleri şimdi ben kullanıyorum.” 4. “Bunlar Lee Valley Tools ’un paslanmaz celik olcu kapları. Ailem yaklaşık 25 yıldır bunları kullanıyor.” 5. “Eski Swing-A-Way, ailemin bebek maması acmak icin kullandığıyla aynı!” 6. “Dorduncu sınıfta aldığım Pentel kalemi yuksek lisansta kullanmaya devam ediyorum!” 7. Tam tamına 19 yıllık, kusursuz calışan bir hesap makinesi! 8. “Cocukken oynadığım kamyon, şu an 24 yaşındayım! Artık yeğenim oynuyor.” 9. “10 yıldır hemen hemen her gun kullandığım termos, hicbir sorunu yok!” 10. “Yaklaşık 10 yıllık blender ’ım!” 11. “Oğlum 20 yıl once aldığım Jansport cantamı kullanıyor. Hala yepyeni gorunuyor!” 12. “Evimizde 1928 ’den kalma kapı kolları var!” 13. “1964 ’ten beri evlerin vazgecilmezi! Hala sorunsuz calışıyor.” 14. “Kız arkadaşım, buyukannesinin 1925 ’te aldığı dikiş makinesini hala kullanıyor.” 15. “Arkadaşımın evindeki, 1942 tarihli bu buzdolabı… Hala mukemmel calışıyor!” 16. “Buyukannemin Pyrex demliği. Tum parcaları sağlam.” 17. “Uvey annemin 70 ’lerden kalma Tupperware saklama kabı.” 18. “70 ’lerden kalma bir Yrjo Kukkapuro ofis koltuğu!” 19. “Dedeme ait aletler. Hepsini temizledim ve bir İngiliz anahtarında adının baş harflerini buldum.” 20. “Arabam bugun 30 yaşına girdi! KBB değerinin 250 dolardan fazla olmadığını duşunuyor.” 21. “Evim gercekten cok eski. 100 yıllık orijinal anahtarları kullanıyoruz.” 22. “1980 ’de alınan JC Penney patlamış mısır makinesi. Hala calışıyor!” 23. “60 ’lardan kalma bu Juicit meyve sıkacağıyla az once 5 litre meyve suyu yaptım!” 24. “1965 Gilette Slim, adeta bir tank gibi!” Kaynak: 1