Covid-19 pandemisi, tum dunyada koklu değişikliklere yol acarken birbirinden sıra dışı anlara da sahne oldu. Bu anları olumsuzleştirmekse elbette birbirinden farklı alanlara yoğunlaşmış pek cok sanatcıya duştu. 2021 Yeryuzu Fotoğraf Odulleri de pandemiyle birlikte şekil alan fotoğrafcılık yarışmalarından biri. Sizler icin 2021 Yeryuzu Fotoğrafları Odullerinin sahiplerini araştırdık ve derledik. Etiyopyalı ailenin fotoğrafının birinci olduğu bu yarışmada birbirinden etkileyici kareler var! İşte 2021 Yeryuzu Fotoğrafı Odullerinin kazananları…
İlk olarak Yeryuzu Fotoğrafı Odullerinden bahsedelim! İngiltere Ormancılık Kurumu ve Kraliyet Coğrafya derneği tarafından duzenlenen bu fotoğrafcılık yarışması, en iyi cevre konulu gorsel malzemeyi one cıkarmayı hedefliyor. Tabii gezegenimizle uzerinde yaşayanlar hakkındaki tartışmaları da alevlendirmek istiyor. Bu yıl oduller; 6 kategoride, 55 fotoğraf ve 4 film arasından secildi.
Ek olarak yarışmaya katılan fotoğrafların 25 Ağustos ’a dek Londra ’daki Royal Geographical Society Pavilion ’da sergileneceğini de belirtelim.
Şimdi sıra birincide: “Eğitim icin bir hak” Rosie Hallam ’ın uc parcalı fotoğraf projesi “Eğitim icin bir hak”, Etiyopyalı bir aileyi merkeze alıyor. Fotoğrafta ailenin eğitim alan tek uyesi Selamaw, babası Marco ve annesi Meselech goruluyor. Aile, gecimini tarımla sağlıyor. Fotoğraf, “insan” kategorisinde birinciliğe layık goruldu.
Mekan kategorisinde ise birinciliği “Yosemite ’de Half Dome ve Kış” aldı! Sanatcı Edward Bateman, pandemi nedeniyle ulusal parklara girişler yasaklanınca evinde uc boyutlu baskı kullanarak Yosemite Ulusal Parkı ’nı canlandırıyor. Ek olarak ufak bir sis makinesi de kullanarak kareye doğallık katıyor.
Markus van Hauten ’e ait “Havuz”, doğa kategorisinde odul aldı Eserde İzlanda dağlarının arasına gizlenmiş bir kaplıcayı yer alıyor.
Roberto Bueno ’nun “Bahceye Benzeyen Orman” adlı eseri ise yarışmanın “Değişen Ormanlar” kategorisinde odule lÂyık goruldu Antonio Pérez ’in odul alan bu fotoğraf serisi ise Batı Afrika ’da yaşamları iklim değişikliği ve erozyondan etkilenen insanları merkeze alıyor Yine Antonio Pérez ’e ait bir fotoğraf 👇🏻 Kaynak: 1