İnternette pek bir kaynak bulamamam uzerine bu konuyu acmış bulunmaktayım. Oncelikle kendimi tanıtarak ardından soruma gecmek istiyorum. Gaziantep Universitesi endustri muhendisliği 1. sınıf oğrencisiyim. Daha oncesinde lise ve on lisans bolumlerimi elektrik elektronik uzerine yapmam ve sonucunda kodlamaya ilgim oluşmaya başlamıştı. Fakat gectiğimiz yıl hazırlık okurken gelecekte web tasarım/mobil uygulama geliştirme/veri analizi ve madenciliği gibi sektorlerde calışırsam mutlu olabileceğimi fark ettim ve bunun uzerine bazı eğitimler sonucu Python ve C programlama dilini oğrenmeye başladım. Şimdi soruma gelecek olursak biliyorsunuz ki endustri muhendisleri daha cok uretim ve kalite departmanlarındaki planlama işlerini yuruten muhendislik disiplinine sahip kişilerden oluşur. Ben ise gelecekte yazılıma yonelmek istemem fakat bu sektorlere daha cok bilgisayar/yazılım muhendislerini tercih etmeleri sonucu bu alanda kendimi geliştirmeye biraz tedirginlikle bakıyorum. Paradan ziyade mutlu olacağım bir iş istiyorum ve bu benim icin yazılım sektoru uzerinden geciyor. Sizlerin bir tavsiyesi var mıdır? Endustri muhendisliği diplomasına sahip olmam bu 3 sektorden birinde iş bulmamı zorlaştırır mı? Yoksa endustri muhendislerinin aldığı proje yonetimi/yoneylem/programlama/istatistik/lineer algebra gibi dersler sonucu iş bulma potansiyelimi arttırır mı? Ayrıca bu alanda yonelecek olan bir oğrenci icin tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden okuyan okumayan, cevaplayan cevaplamayan herkes icin cok teşekkur ederim. Allaha emanet olun