Yeni Delhi ’de yaşayan Amar Bharati, azim kavramının vucut bulmuş hali. Kendisi 48 yıl once Sadhu Kızılderilisi olmayı tercih etti. Bu durum, onu maddi ihtiyaclardan ve kutsal olmayan butun faaliyetlerden uzaklaştırdı. Başka bir ifadeyle Bharati, bir keşiş gibi dunyadan kopuk bir hayat yaşamaya başladı. Amar Bharati o gunden beri, tam 48 yıldır elini havada tutuyor ve yakın bir zamanda da indirmeyi duşunmuyor. Herkes bir noktada elini havaya kaldırmış olabilir. Ancak en fazla iki ya da uc dakika sonra kolu havada tutmak oldukca zorlaşır. Bharati ise cok farklı bir noktada. Tam 48 yıldır kolunu indirmediği icin bu duruma fazlasıyla alışmış gorunuyor. İnsanlar da onun ilahi yetenekleri olduğuna inanıyor. Detaylara birlikte bakalım.
Evli ve uc cocuk babası olan Bharati, genclik donemlerinde bir Hint bankasında calışıyordu Bharati, 1970 ’li yıllarda herkes gibi yaşarken bir anda tum hayatını Hindu tanrısı Shiva ’ya adamaya karar verdi. Bunun uzerine sahip olduğu her şeyi terk etti. Bharati bir gece ruya gorduğunu bu nedenle hayatını Shiva ’ya adadığını soyluyor. Cocuklarını, eşini ve işini arkasında bırakan Bharati şu an tek başına bir hayat yaşıyor. O donemlerde dini inanclarına gercekten hizmet etmek icin fark yaratan bir şeyler yapması gerektiğini duşunmuştu. Bunun uzerine tanrı Shiva ’ya bir saygı gosterisi olarak kolunu havaya kaldırmaya karar verdi. O gunden beri uykusunda bile sağ kolunu hic aşağı indirmiyor. Aslında ilk başlarda kolunu havada tutmak ona acı veriyordu. Yaklaşık iki yıl sonra acısı azalmaya başladı. Sonrasında ise sağ kolundaki butun hisleri kaybetti. Bharati ’nin kolunda kalıcı sinir hasarı ve dolaşım bozukluğu oluştu. Bu nedenle şu an istese de kolunu aşağı indirmesi onun icin cok zor olabilir.
Amar Bharati kendine ozgu selamının dunya barışını desteklediğine inanıyor Bharati, gectiğimiz yıllarda verdiği bir roportajında şunları soylemişti: “Ben cok şey istemiyorum. Neden aramızda kavga ediyoruz, neden aramızda bu kadar kin ve duşmanlık var? Tum insanların barış icinde yaşamasını istiyorum.”
İlginizi cekebilir: Hindistan ’da Yaşayan ve Olulerini Yiyen İlginc Geleneklere Sahip Aghori Kabilesi
Kaynak: 1