Merhaba

Cumartesi actığım ankette 3. olarak Tıklama ve Hit Takip Sistemi istenmiş.
Hangi Web rehberini istersiniz? Merhaba. Bu aralar biraz yoğunum. O yuzden anket acıp sizlerin kararına gore rehberleri yazacağım. Hangi rehberi istersiniz? Coklu Dil Sistemi (Turkce, İngilizce, Almanca vb.). Coklu Tema Sistemi (Acık / Koyu ve Sistem Teması). Tıklama ve Hit Sayısı Takip Sistemi. Sayfalama Sistemi. Sınırsız...
www.technopat.net

Bugun size PHP ile Goruntulenme Sayısı Sistemi, yani Tıklama Takip Sisteminin nasıl yapıldığını gostereceğim.

Oncelikle Goruntulenme Sayısı Takip Sistemi Nedir?

Goruntulenme Sayısı Takip Sistemi, Bir iceriğin veya bir linkin kac kişi tarafından goruntulendiği ve ne kadar tıklandığını oğrenmek icin yapılan bir işlemdir.
Ornek: "
VirusTotal rehberi 1000 defa goruntulendi" gibi.
Hadi başlayalım;

Not: Site guvenlik duvarı izin vermediği icin PHP kodlarını ekran goruntusu olarak paylaşıyorum. Ancak en alt kısımda projenin tum dosyaları mevcuttur.

Ben daha onceden bir veri tabanı oluşturdum ve iceriğine bazı veriler ekledim.

Not:
Mutlaka veri tabanı oluştururken dilini utf8_general_ci yapınız.

Klasor yapımız alttaki gibidir;
Ana Klasor
assets
main.css
index.php read.php connection.php

Index.php kodlarımız;

Connection.php kodlarımız;

Read.php kodlarımız;

Main.css kodlarımız;

CSS:Panoya kopyala
@import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Alata&display=swap'); * body .datas_container .datas_container > a

Verilerimizi id değeri ile taşıyoruz.

Varsayılan hali;

Tıklandıktan sonraki hali;

Gorduğunuz uzere, goruntulenme sayısı arttı. Bu sayede kac kişinin ilgili konuya veya linke tıkladığını gorebilirsiniz.

Projenin tum dosyaları (veri tabanı dahil):
TS_Hit_ve_Tiklanma_Sayisi_Takip_Sistemi.zip drive.google.com

Buraya kadar okuduysanız teşekkur ederim.

Yazılım rehberlerimin devamı gelecek.

İyi calışmalar, kolay gelsin

Tum yazdığım rehberler icindeki dosyalar tek bir link olarak birleştirildi arkadaşlar. İstediğiniz dosyayı bu link uzerinden indirebilirsiniz:

MediaFire MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com