Taylan Erler Biyografisi Taylan Erler, 1966 yılında Uskudar ’da doğmuştur. 1985 yılında istanbul-Radyosu Genclik Korosu'nda bariton korist olarak eğitim aldı ve konserler verdi. Muteakip senelerde Suheyl Denizci ve Umit Aksu yonetimindeki TRT İstanbul Radyosu Hafif Muzik ve Caz Orkestrası ’nda gorev yapan trompetist Gokmen Ahmet Noyan ’dan trompet dersi aldı. 1994 yılında diyalog anlatım iletişim okulundan oyunculuk eğitimi alarak M.E.B diploması ile mezun oldu. 2 bucuk yılda New York da dil eğitimi aldı.
Taylan Erler, 1995 ve 2007 yılları arasında cu olarak calıştı. Şan ve tango dersleri aldı. Yonetmenliğini Mazlum Kiper'in yaptığı "Bugun Benim Doğum Gunum" ve "Kadın ile Memur" adlı oyunların yonetmen yardımcılığını yaptı. 2008 yılında 15 yıl aradan sonra caz muzisyenliğine geri donup tiyatro calışmaları ile beraber surdurmeye başladı. Taylan Erler İstanbul Jazz Band adında bir muzik grubu uyesidir.
Marmara Eğitim Kurumu Tiyatro Oğretim Gorevlisi olarak gorev yapmıştır. Deniz Harp Okulu oğrencileriyle sosyal faaliyet alanında iki oyun yonetmiştir.
Taylan Erler, bir ara Kanal D ekranlarında sunuculuk yaptı. Pek cok reklam filminde de rol alan Taylan Erler, Radyo Fenerbahce ve Radyo Pop'da radyo programcılığı da yapmıştır. Yaban TV ’de anlatım yapmaktadır.
2013 yılının sonlarından itibaren ev hayatını bırakıp karavanda yaşanmaya başlamıştır.
2015 yılının son doneminde vizyona giren Uzaklarda Arama filminde belediye başkanı Cevdet rolunu canlandırdı. Haziran 2015 ayında Muğla ’nın Menteşe ilcesinde cekimlerine başladıkları, senaryosunu Onur Unlu'nun yazdığı ve Yağmur Unal ’ın yapımcılığını ustlendiği "Uzaklarda Arama" adlı filmin yonetmenliğini annesi Turkan Şoray yapacak. Yağmur Unal, ayrıca bir hayat kadınını canlandıracağı bu filmde ilk defa oyunculuk da yapacak. Filmin oyuncuları ise Sevda Erginci, Doğa Konakoğlu, Eşref Kolcak, Tanem Sivar, Fırat Tanış, Kaan Urgancıoğlu, Suna Selen, Elif Atakan, Mustafa Uğurlu, Ekin Turkmen, Pınar Goktaş, Sercan Badur, Mehtap Bayri gibi oyuncular olmuştur.
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2016 - Temel ile Dursun İstanbul'da (Doktor) (Sinema Filmi)
2015 - Uzaklarda Arama (Belediye Başkanı Cevdet) (Sinema Filmi)
2014 - 2015 - Kucuk Gelin (Seyfi) (TV Dizisi)
2014 - 2015 - Not Defteri (okul muduru) (TV Dizisi)
2008 - Kollama (TV Dizisi)
2005 - Beşinci Boyut (Bedri) (TV Dizisi)
2004 - Size Baba Diyebilir Miyim? (TV Dizisi)
2004 - Muruvvetsiz Muruvvet (TV Filmi)
2004 - Mavi Ruya (TV Dizisi)
2004 - Buyuk Buluşma (TV Dizisi)
2003 - Sevgili Dunurum (TV Dizisi)
2002 - İyi Aile Robotu (Turgut) (TV Dizisi)
2000 - Eyvah Kızım Buyudu (TV Dizisi)
1999 - Carli (Dedektif) (TV Dizisi)
1997 - Ruhsar (Nikah Memuru) (TV Dizisi)