Tarık Şerbetcioğlu Biyografisi Tarık Şerbetcioğlu, 11 Ağustos 1969 tarihinde Balıkesir Edremit ’de doğmuştur. İlk, Orta, Lise oğrenimini Edremit”te tamamlayıp 1986 yılında İstanbul Universitesi Matematik bolumunu kazanınca istanbul ’a geldi. Sırası ile İ.U.Fen Fak. Matematik ve Y.T.U. Fen Fakultesi Fizik bolumlerinde oğrenim gordu. Anadolu U. İşletme Fakultesi İşletme bolumunde okudu.
1987 yılında Paldır Kultur Tiyatrosu'nun oluşumuaşamına başladı. Guzellikler Evi Oyuncuları, Theatrama, 1996 sezonunda Ağustos Kultur Merkezi”ni kurdu. Ağustos Kultur Merkezi adlı topluluklarda calışmalar yaptı. 1995 sezonunda Şehir Tiyatrolarına katıldı. Halen bu kurumda kadrolu sanatcı olarak calışmaktadır. Tarık Şerbetcioğlu, Tumay Ozokur ajansına bağlı olarak calışmaktadır.
Pek cok eğitim kurumunda eğitimci olarak calıştı. Kadıkoy Belediyesi Koşuyolu Mahalle Evinde Gonullu olarak Tiyatro Eğitmenliği ve yoneticilik yapmaktadır. 1997-2000 yılları arasında İstek Vakfı Okullarında Tiyatro Eğitmeni olarak calıştı. 2002 yılından sonra St.Joseph Lisesinde Tiyatro Eğitimcisi olarak calıştı.
Televizyonda; Zamanda Yolculuk, Fırıldak Nuri, Şengul Konağı, Karar Sizin, Yuzleşme, Evdeki Yabancı, Tatlı Hayat, Dadı, Muhurlu Guller, Yadigar, Kurtlar Vadisi, Kadın İsterse, Sıla, Gec Gelen Bahar, Kız Takımı, Sonbahar, Yamak Ahmet, Keşanok dizide rol aldı.
Tarık Şerbetcioğlu, Cumhuriyet, Son Osmanlı Yandım Ali, Gişe Memuru adlı sinema filmlerinde ve ceşitli reklam filmlerinde oynadı. Seslendirme yaptı.
Şehir Tiyatrolarında; "Bir", "Diğerlerinin Adı Ali", "Ne Hepsi Ne Hicbiri", "Hurrem Sultan", "Mankurt", "Othello", "İsli Sisli Pis Puslu"," Hadi Mars'a gidelim", "3.Rıchard", "Yaprak Dokumu", "Kiralık Konak", "Bağdat Hatun" "Cılgın Dunya", "Trafik Canavarını Gordunuz mu?""Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" "Balıkesir Muhasebecisi" "İstanbul Hatırası" "Toros Canavarı" adlı oyunlarda , Şehir Tiyatroları dışında ise "Bir Yaz Donumu Gecesi Ruyası", "Utanc Duvarı", "Laura", "Evrensel Aracı Para", "Uygarlık Copluğu", "Kuyu ve Terzi Makası", "Numan.net", "Adı Maksut" adlı oyunlarda gorev aldı.
Ağustos Kultur Merkezinde; "Kuyu ve Terzi Makası", "Numan nokta net", "Adı Maksut", "Scapen'in Dolapları", "Mutluluk Ciceği (Cocuk Oyunu)", Mujdat Gezen Tiyatrosunda; "Lades ya da Aile Ocağı", "Korku ve Sefalet", "Aşk, ihanet ,yalnızlık vs.", Şehir Tiyatrolarında; "Beni Dunya Kadar Sev ", "İstanbul Hatırası" ve "Toros Canavarı" adlı oyunları yonetti.
Cılgın Dunya adlı oyundaki Tomas rolu ile 2007 yılında Afife Jale Odullerinde Komedi Muzikal Yardımcı Oyuncu dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı oldu.
Yaprak Dokumu adlı oyundaki Muzaffer rolu ile 2007 yılı Altın Lale En iyi Yardımcı oyuncu odulunu aldı.
İstanbul Hatırası oyunu ile Tiyatro Tiyatro dergisi 2011 En iyi Oyun yazarı odulune aday oldu. Mutluluk Ciceği (Cocuk Oyunu), İstanbul Hatırası adlı oyunları yazdı.
Ekran onune ise ilk kez 1995 yılında Zamanda Yolculuk adlı dizide rol alarak adım attı. Ardından Yuzleşme, Dadı, Tatlı Hayat, Kocum Benim gibi ceşitli dizilerde rol aldı.
2003 yılında yayınlanmaya başlayan Kurtlar Vadisi dizisinde 3 sezon boyunca Selim karakterini canlandırdı. 2004 yılında Cemaldı ve Mahsun karakterini canlandırdı.
2006 yılında vizyona giren Son Osmanlı Yandım Ali adlı sinema filminde Miralay Esat Paşa rolu ile izleyici karşısında yer alan Tarık Şerbetcioğlu aynı sene Sıla dizisinde Burhan rolunu canlandırdı.
Tarık Şerbetcioğlu, tiyatro oyuncusu Binnur Şerbetcioğlu ile evlidir.
2011 yılında vizyona giren Gişe Memuru adlı sinema filminde rol alan Tarık Şerbetcioğlu 2016 yılında “N ’olur Ayrılalım” dizisinde Gurgen Oz, Nilay Duru, Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya ile birlikte rol almaktadır.
Odulleri :
2007 - Altın Lale En iyi Yardımcı oyuncu odulu- Yaprak Dokumu adlı oyundaki Muzaffer rolu ile
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:
– Bir – İBB Şehir Tiyatroları
– Diğerlerinin Adı Ali – İBB Şehir Tiyatroları
– Ne Hepsi Ne Hicbiri – İBB Şehir Tiyatroları
– Hurrem Sultan – İBB Şehir Tiyatroları
– Mankurt – İBB Şehir Tiyatroları
– Othello – İBB Şehir Tiyatroları
– İsli Sisli Pis Puslu – İBB Şehir Tiyatroları
– Hadi Mars ’a Gidelim – İBB Şehir Tiyatroları
– 3. Richard – İBB Şehir Tiyatroları
– Yaprak Dokumu – İBB Şehir Tiyatroları
– Kiralık Konak – İBB Şehir Tiyatroları
– Bağdat Hatun – İBB Şehir Tiyatroları
– Cılgın Dunya – İBB Şehir Tiyatroları
– Trafik Canavarını Gordunuz mu? – İBB Şehir Tiyatroları
– Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe – İBB Şehir Tiyatroları
– Balıkesir Muhasebecisi – İBB Şehir Tiyatroları
– İstanbul Hatırası – İBB Şehir Tiyatroları
– Bir Yaz Donumu Gecesi Ruyası – Ağustos Kultur Merkezi
– Utanc Duvarı – Ağustos Kultur Merkezi
– Laura – Ağustos Kultur Merkezi
– Evrensel Aracı Para – Ağustos Kultur Merkezi
– Uygarlık Copluğu – Ağustos Kultur Merkezi
– Kuyu ve Terzi Makası – Ağustos Kultur Merkezi
– Numan Nokta Net – Ağustos Kultur Merkezi
– Adı Maksut – Ağustos Kultur Merkezi
Yonettiği Tiyatro Oyunları:
– Kuyu ve Terzi Makası – Ağustos Kultur Merkezi
– Numan Nokta Net – Ağustos Kultur Merkezi
– Adı Maksut – Ağustos Kultur Merkezi
– Scapen ’in Dolapları – Ağustos Kultur Merkezi
– Mutluluk Ciceği – Ağustos Kultur Merkezi
– Beni Dunya Kadar Sev – İBB Şehir Tiyatroları
– İstanbul Hatırası – İBB Şehir Tiyatroları
– Şeyh Galip -Turkiye Yazarlar Birliği
– Sen Gara Değilsin – Mujdat Gezen Tiyatrosu
– Lades ya da Aile Ocağı – Mujdat Gezen Tiyatrosu
– Korku ve Sefalet – Mujdat Gezen Tiyatrosu
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2016 - N ’olur Ayrılalım (TV Dizisi)
2011 - Gişe Memuru (İşletme Şefi) (Sinema Filmi)
2008 - Kız Takımı (Hilmi) (TV Dizisi)
2008 - Gec Gelen Bahar (Kemal) (TV Dizisi)
2006 - Sıla (Burhan) (TV Dizisi)
2006 - Son Osmanlı Yandım Ali (Miralay Esat Paşa) (Sinema Filmi)
2005 - Beşinci Boyut (Mustafa) (TV Dizisi)
2005 - Belalı Baldız (Kubilay) (TV Dizisi)
2004 - Cemberimde Gul Oya (Mahsun) (TV Dizisi)
2004 - Yadigar (Ahcı Pala) (TV Dizisi)
2003 - Olumsuz Aşk (TV Dizisi)
2003 - Muhurlu Guller (Ayhan) (TV Dizisi)
2003 - 2005 - Kurtlar Vadisi (Selim) (TV Dizisi)
2002 - Sırlar Dunyası / Sır Kapısı (Musa) (TV Dizisi)
2002 - Kocum Benim (Sadık) (TV Dizisi)
2001 - Tatlı Hayat (TV Dizisi)
2000 - Evdeki Yabancı (TV Dizisi)
2000 - Dadı (Polis Kemal) (TV Dizisi)
1999 - Yuzleşme (Komiser) (TV Dizisi)
1998 - Naylon Kemal (TV Filmi)
1998 - Cumhuriyet (Giritli Mehmet) (Sinema Filmi)
1997 - Sakin Kasabanın Kadını (Huseyin) (TV Filmi)
1995 - Zamanda Yolculuk (TV Dizisi)