Tardu Flordun Biyografisi Tardu Flordun, 1972 doğumlu tiyatro ve televizyon oyuncusu. Evdeki Yabancı, İki Oda Bir Sinan, Aşk Oyunu ve Davetsiz Misafir dizilerinin ardından Flordun, izlenme rekorları kıran Binbir Gece dizisinde iş adamı Kerem İnceoğlu karakteriyle seyirci karşısında.
Tardu Flordun, 25 Mayıs 1972 ’de Ankara ’da dunyaya geldi. Babası Macit Flordun gibi sahne sanatlarını secen Flordun, tiyatro eğitimi almaya karar verdi. Babasının kucukluğunde taktığı “Pıtı” lakabıyla da tanınan ve Hacettepe Universitesi Tiyatro Bolumu ’nden tam puanla mezun olan Flordun, bunun ardından tiyatronun yanısıra ceşitli dizi ve sinema filmlerinde yeraldı. Bir roportajda babasının, oyuncu olmasında etkisi olup olmadığına dair bir soruya şu cevabı vermişti: Kucuk yaştan bu yana babamla Turkiye'nin hemen hemen butun şehirlerini dolaştım. Yeşilcam doneminde setlerine giderdim. Bunun kokusunu almak vardır ya bundan mutlaka etkilenmişimdir ama babam beni asla desteklemedi. Babam sadece bana o donemler dedi ki; 'Oyuncu olursan ozel bir oyuncu olursun.' Ozel oyuncu olmak ne demek diye duşundum. Kendi tarzını yaratmış oyuncu sayısı az. Babamın bana demek istediği şey buydu. Ben cok fazla girişken bir insan değilim ve olmadım. Mesleğimde iddialıyım, kendime cizdiğim bir yol var ve oradan gidiyorum. Kendi mesleğimde kimseye imrenmiyorum, cunku kendimle yarışıyorum. Ben kendi yolumda gittiğim icin başka birinin benim yoluma cıkıp bana kotuluk yapmaya calışması anlamıyorum. Ardında yatan anlamı biliyorum ama yine de anlam veremiyorum. Bu noktada kırılıyorum. Kocaeli Şehir Tiyatrosu ’na bağlı olan Flordun, 1998 ’de Leoparın Kuyruğu adlı sinema filminde Yetkin Dikinciler ve Devrim Nas ’la birlikte oynadı. 2000 ’de başrollerini Berna Lacin ile paylaştığı Evdeki Yabancı adlı diziyle (Eren rolunde) televizyon oyunculuğuna başladı. 2002 ’de Efsane (Can rolunde), Bir Tatlı Huzur ve İki Oda Bir Sinan (Kerem rolunde) dizilerinde yer aldı. Camdan Pabuclar dizisinde de Kahraman karakterini canlandıran Flordun, alışılmamış ismi nedeniyle başına gelen bir olayı şoyle anlattı:
Genelde beni Ermeni zannediyorlar. Sen Ermeni misin, Rum musun diye soruyorlar. Bu soru bana cok geliyor. Tardu, eski Turkce'de, karanlıktan gelen ışık demek. Eski Turkce, oz Turkce bir kelime. Flordun da, dedem Balkanlar'dan gelmiş, orada bir kasaba adı. Bir gun İzmit'te Hamlet'i oynuyoruz. Oyun bitti, İstanbul'a gideceğiz, tren bekliyorum... Biri benim peşimden koşuyor, bana seslenecek, onu hissediyorum ama ben olduğumdan da emin değil. Ben dondum, 'Sizi tebrik ediyorum. Bu kadar guzel Turkce'yi konuşan bir yabancı tanımıyorum' dedi. İzah ettim ben Turk'um dedim. Adam bu sefer 'Ama adınız Tarder Flardet değil mi?' dedi. Beni Rumen oyuncu bile zannettiler. 2005 yılında sessizliğini bozan Flordun, Pınar Altuğ ile başrollerini paylaştıkları Davetsiz Misafir dizisinde unlu ve capkın pop star Tarcan roluyle ekrana geldi. Aşk Oyunu adlı dizide de rol alan Flordun, aynı yıl Nurseli İdiz, Ceyda Duvenci ve Gulben Ergen ile Bir Varmış Bir Yokmuş adlı filmde oynadı.
Tardu Flordun 2006 ’da bir kadını cakıyla yaralamak sucundan 27 gun cezaevinde kaldı. Flordun bu olayla ilgili olarak şu acıklamayı yapmıştı:
Bunun nedenlerini kimse bilmiyor. Başıma bir tane boyle talihsiz olay geldi diye, bu butun hayatıma mál edilmemeli. Bu bende bir alışkanlık yaratmış falan da değil. Detayları bilinmeyen bir hikaye o... Etik bir durum var ortada. Bir arkadaşınızın kız arkadaşı, sizinle birlikte olmak icin zorlarsa ve arkadaşınız da kafası guzel bir şekilde armut gibi bakarsa, bir kopma yaşıyorsunuz. Benim yaptığım bir hata. Evet bunu yaptım ama cezasını da cektim. Hepsi bu. Gercek samimiyetin nerede olduğunu gordum. Her Turk erkek oyuncunun -Allah korusun tabii ki- 3-5 gun bile olsa orayı gormesi gerek. Oraya "Merhaba, ben geldim, ben oyuncuyum, aktorum" diyerek girmek olmuyor işte. Boyle girersen, tehlikeli. Flordun, 2006 ’da yayınlanmaya başladığı andan itibaren izlenme rekorları kıran, Binbir Gece adlı dizide oynamaya başladı. Berguzar Korel, Halit Ergenc ve Ceyda Duvenci ile başrollerini paylaştığı dizide Flordun, şimdiye kadar romantik–komedi tarzı dizilerde oynadığı rollerden farklı bir karakteri canlandırma fırsatını heyecanla kabul etti.
Flordun, dizideki Şehrazat karakterinin ahlaksız teklifi kabul etmesini ise bir roportajında şu şekilde değerlendirdi:
İnsanın hayatta caresiz kaldığı anlar olabiliyor. Bu kadının 150 bin dolara ihtiyacı var. Ve cocuğunun hayatı soz konusu. Ne zamanı var ne de yapacağı başka bir şey... Sıkışmış durumda. Yani bir annenin icinde bulunduğu durumu ve şartlarını duşunursek, bu ahlaksız teklifi kabul etmesi cok da iğrenc gelmiyor bana. Daha kadını bilmeden, tanımadan sorguluyoruz; bu yanlış! Toplum olarak yargısız infaz yapmayı cok seviyoruz. Ne yazık ki bunu gercek hayatta ben de yaşadım. 2006 ’da Uğur Polat ve Selma Ergec ’in başrolunde olduğu Sis ve Gece filminde 'Pic Neco' rolunde oynayan Flordun, 2007 yılında Sozun Bittiği Yer adlı sinema filminde konuk oyuncu olarak rol aldı.
2011 yılında yonetmenliğini Serdar Akar ’ın yaptığı, senaryosunu Emrah Serbes ’in yazdığı ve başrollerde Erdal Beşikcioğlu, Canan Erguder, Cansu Dere gibi oyuncuların oynadığı “Behzat C.: Seni Kalbime Gomdum” adlı sinema filminde Red Kit karakterini canlandırmıştır.
Tardu Flordun 2008 yılından beri 4 yıl oyuncu Canan Erguder ile birlikte oldu. 2013 Haziranında ayrıldılar.
Odulleri:
2013-2014 - Savaş Dincel Tiyatro Odulleri, En iyi erkek oyuncu odulu, Kim Korkar Hain Kurttan, George, Oyun Atolyesi
2014 - 18. Afife Tiyatro Odulleri, , Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, Kim Korkar Hain Kurttan, George, Oyun Atolyesi

Filmleri ve Dizileri :
2015 - Eve Donuş (Kurşad) (TV Dizisi)
2014 - Silsile (Faruk) (Sinema Filmi)
2012 - Son Yaz Balkanlar 1912 (TV Dizisi)
2011 - Turkan (Cağlayan) (Sinema Filmi)
2011 - Tek Başımıza (Tuğrul) (TV Dizisi)
2011 - Sırat (Kenan Emir Sancaktar) (TV Dizisi)
2011 - Behzat C.: Seni Kalbime Gomdum (Red Kit) (Sinema Filmi)
2010 - Mukemmel Cift (Bora Başaran) (TV Dizisi)
2010 - Bekle Beni (Borislav) (Sinema Filmi)
2007 - Sozun Bittiği Yer (Tardu) (Sinema Filmi)
2007 - 2009 - Parmaklıklar Ardında (TV Dizisi)
2007 - O Kadın (Okan) (Sinema Filmi)
2006 - Sis ve Gece (Pic Neco) (Sinema Filmi)
2006 - 2008 - Binbir Gece (TV Dizisi)
2005 - Davetsiz Misafir (Tarcan) (TV Dizisi)
2005 - Bir Varmış Bir Yokmuş (Batur)(TV Filmi)
2005 - Aşk Oyunu (Mert) (TV Dizisi)
2004 - Camdan Pabuclar (Kahraman) (TV Dizisi)
2003 - Muhurlu Guller (Demircioğlu) (TV Dizisi)
2003 - Fişgittin Bey (TV Filmi)
2002 - İki Oda Bir Sinan (Kerem) (TV Dizisi)
2002 - Efsane (Can) (TV Dizisi)
2002 - Bir Tatlı Huzur (TV Dizisi)
2000 - Evdeki Yabancı (Eren) (TV Dizisi)
1999 - Hepsi Bir Duştu (Selim) (TV Dizisi)
1998 - Leoparın Kuyruğu (Ateş) (Sinema Filmi)
1997 - Mektup (Sinema Filmi)
1996 - 1999Kara Melek (TV Dizisi)