Arkadaşlar merhaba, HTML ve JavaScript'ten oluşan bir kodum var. Kodum şu şekilde calışması gerekiyor:
Kod:Panoya kopyala
.butce-div
Class ına sahip radio buton secili olduğu zaman arka plan rengi değişecek fakat şu şekilde bir hata var kodum normal şekilde calışırken JS kısmında birkac değişiklik yaptıktan sonra calışmamaya başladı.
Kodum şu şekilde:
[h=4]Bu proje icin ayrılmış butce aralığınız nedir? (₺)[/h] 1.000-5.000
5.000-10.000
10.000-15.000
10.000-15.000
15.000-20.000
20.000-30.000
30.000+
JavaScript kodum:
// İlk sayfayı goster. showPage(1); // İleri butonuna tıklandığında, mevcut sayfayı gizle ve bir sonraki sayfayı goster. // İleri butonuna tıklandığında, mevcut sayfayı gizle ve bir sonraki sayfayı goster. function nextPage(currentPage) } }); // Checkboxların kontrolu. var checkboxes = document.querySelectorAll('input[type="checkbox"]'); var isChecked = false; checkboxes.forEach(function(checkbox) }); if (!isChecked) // Tum inputlar doluysa bir sonraki sayfayı goster. if (isValid) } // secili olunca renk degis. const sirketDiv = document.querySelector('.sirket'); const sahisDiv = document.querySelector('.sahis'); sirketDiv.addEventListener('click', () => ); sahisDiv.addEventListener('click', () => ); // Radio butonlarını sec. const bireyselRadio = document.querySelector('input[name="form1"][value="bireysel"]'); const sirketRadio = document.querySelector('input[name="form1"][value="sirket"]'); // Şirket bilgileri divini sec. const sirketBilgileriDiv = document.querySelector('.sirket-bilgileri'); // Şirket radio butonu secildiğinde. sirketRadio.addEventListener('change', function() else }); // Bireysel radio butonu secildiğinde. bireyselRadio.addEventListener('change', function() ); // secili olunca renk degis2. // Tum inputlar secili olmadığında butce-div'lerin arka plan rengini varsayılan renge ayarla. var butceDivs = document.querySelectorAll('.butce-div'); for (var i = 0; i < butceDivs.length; i++) } // Radio buttonlara tıklandığında secilen butce-div'in arka plan rengini ayarla. var radioButtons = document.querySelectorAll('input[type="radio"]'); for (var i = 0; i < radioButtons.length; i++) butceDiv.style.backgroundColor = '#6A48F0'; }); } // Geri butonuna tıklandığında, mevcut sayfayı gizle ve bir onceki sayfayı goster. function prevPage(currentPage) else } // Gosterilen sayfayı belirle. function showPage(pageNumber) // Belirtilen sayfayı goster. document.getElementById("form-page-" + pageNumber).classList.add("active"); }
Cozemediğim hata şu şekilde JavaScript kodunun en başındaki showpage(1); değerini 6 ya cektiğim zaman kod duzgun şekilde calışıyor değeri 6 yaptığımda sadece form-page-6 divi gozukuyorr değer 1 olduğu zaman calışmıyor kodumun calışma mantığı form-page-1'den form-page-7'ye kadar ayrı divlerim var ileri butonuna bastıkca sonraki div ekrana geliyor.