Suha Ozgermi Biyografisi Organizator Suha Ozgermi, 13 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Beşiktaş ’da zengin bir ailenin 40 odalı bir konağında dunyaya gelmiştir. Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Hukuk Fakultesi'ni bitirdi. 7 yıl Ankara'da avukatlık yaptı. Daha sonra İstanbul'da avukatlığa devam etti. Hereke Belediyesi'nin avukatlığını da ustlendi.
1975 yılında ise ticaret hayatıe Turk ordusuna ic camaşırı ticareti yaptı. 1974 yıllarında Galatasaray spor Kulubu'nun genel sekreterliğini yaptı. 1 Ekim 1983'te Mecidiyekoy'de bir trafik kazası gecirdi. Bu kaza olduğunda aileden kalma 300 kişinin calıştığı fabrika, 4 apartman, iki han, luks arabaları vardı. Butun malını da vekÂleten bir tanıdığına devretti. Tam 2 sene 4 ay İsvicre'de 'Canton Hospital' hastanesinde yattı. 6 ay da Lugano'da fizik tedavisi gordu. Donduğunde, hicbir malı kalmamıştı.
Turkiye'de milli capkın olarak tanındı. Suha Ozgermi, milli capkın adının nereden kendisine takıldığını şoyle ozetlemiştir:
“1984 yıllarında Cannes Film Festivali'ne gider, orada meşhur otellerde kalır ve dunya ulkelerinin ileri gelenleriyle tanışmaktan ve ulkemi anlatmaktan buyuk zevk alırdım. Heyecanla ve zeatin Gazetesi'nde Dallas dizisinin en guzel kadını ve Afton rolunu canlandıran Audrey Lounders'ın, Cannes'a geleceğini okudum. O gece konseri vardı ve aynı otelde kalıyorduk. Hemen Galatasaray Kulup Genel Sekreteri olarak sarı kırmızı cicekleri odasına gonderdim. 2 saat sonra bir telefon caldı ve 'Mr. Ozgermi, cicek icin cok teşekkur ederim ama ben İstanbul Turkiye nerede bilmiyorum' dedi. Ben de kendisine, 'Bu akşam konserinize geleceğim, konserden sonra kahve icer size Turkiye'yi ve İstanbul'u anlatırım" dedim. Gece 01.00 sıralarında kapım calındı ve misafirim geldi. Elbette ki 70 milyon nufuslu Turkiye, 16 milyon nufuslu İstanbul bir saatte anlatılamazdı. Ertesi gun oğleden sonra odadan cıkarken bir gazeteci grubuyla karşılaştık. Bu gazetecilerin yanında Golge Adam'ın yazarı Ertuğrul Akbay da vardı. Fotoğraflar cekildi, gazetelerde manşetlere, "Suha Ozgermi milli capkın olarak ulkemizi başarıyla anlattı" diye yer aldı ve adım milli capkın olarak devam etti”.
1988 yılında bir Amerika seyahatinde Los Angeles'ta şehrinde Cin asıllı bir Amerikalı ile tanıştı, ve bu kişi Suha Ozgermi ’den dunya guzellik yarışmasının Turkiye'de ki organizasyonunu hazırlamasını istedi. Ve 10 yıl dunya guzellik yarışmalarını duzenlediler. Suha Ozgermi ’nin duzenlediği ilk dunya guzellik yarışması 1988 senesinde Bodrum'da Halikarnas'ta yapıldı.
Turkiye'nin tarihine onem veren bir kişi olan Suha Ozgermi, dunyada tarihi ve efsaneleri en uzak noktalara varan ulkemizin bu tarihini dunyaya anlatmak amacıyla “Dunya Medeniyetler Kralicesi yarışması”nın patentini aldı. Guzellik yarışmalarını, Adıyaman, Nemrut Dağı, Şanlıurfa, Ankara, Canakkale, İzmir, Eski Foca, Belek, Selcuk, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da duzenleyerek ulkemizin hicbir yerde olmayan tarihini dunyaya aksettirme calışması icinde oldu. Antalya Aspendos'ta guzellik yarışması duzenledi. 22 bin kişinin izlediği dunya guzellik yarışmasını yapan tek kişidir.
Gencliğinde yıllarca Sumerbank'ta calışmış ama emekli olmamış. Nufuzlu dostları devreye girse belki bir gunde hal olacak ama gururundan kimseye bir şey soylememiş.
Zamanında Galatasaray Kulubu'nun genel sekreterliğini de yaptı. Turkiye'de milli capkın olarak tanındı. Gungor Bayrak, Nazan Saatci, Nazan Adalı, Hulya Avşar, Fatoş Birsen, Gozde Tan, Manolya Onur gibi isimler Suha Ozgermi sayesinde unlu olmuşlardır.
Suha Ozgermi, 5 kere evlenmiş boşanmıştır. 2. Eşi ile evliyken şarkıcı Fatoş Birsen ile 3 yıl birlikte oldular, 3. eşi 1972 Turkiye guzeli Manolya Onur ’dur. 90'larda Bodrum'da bir bayanla evlendi.
Suha Ozgermi ’nin bir evliliği de Las Vegas'ta Omer Şerif'in eski nişanlısı ile gercekleşmiş ama hemen boşanmışlardır.
Avcılar'da kucuk bir dairede oturan Suha Ozgermi ’nin biri Almanya ’da yaşayan 1944 doğumlu, diğeri İstanbul ’da yaşayan 1964 doğumlu iki tane oğlu var.
Patenti Suha Ozgermiye'ye ait olan Miss Civilation Of The World (Dunya Medeniyetler Kralicesi) yarışmasının 7 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır'da yapılacağı belirtildi.
3 Yıla yakın bir suredir KKTC'de Lefkoşa'daki Saray Otel'de bakıcı nezaretinde yaşamımı surduren Ozgermi Tedavi gorduğu Lefkoşa Burhan Nalbatoğlu Devlet hastanesinde 20 Eylul 2013 tarihinde 90 yaşında vefat etti. Vasiyeti uzerine Lefkoşa Mezarlığı