Stefano Gabbana Biyografisi Dolce & Gabbana markasının ismi Domenico Dolce ve Stefano Gabbana ’nın dostluğundan meydana gelmektedir. Stefano Gabbana, 14 Kasım 1962 tarihinde Milano, İtalya ’da Piera Gabbana, Lino Gabbana ciftinin oğlu olarak doğmuştur. Roma ’da Istituto Superiore per le Industrie Artistiche okulundan mezun oldu. Gabbana universitede grafik tasarım eğitimi aldı cunku reklamcılık yapmak istiyordu. 1980 yılında Domenico Dolce ile tanıştı. 1983 yılında birlikte calışmaya başladılar.

Stefano Gabbana, 1985 yılında Domenico Dolce ile birlikte Dolce & Gabbana adlı şirketi kurdu. 1989'da Japonya'daki ilk butiklerini actılar. 1990 yılında Milano'da ilk butiklerini actılar. Dolce & Gabbana markasının ismi Domenico Dolce ve Stefano Gabbana ’nın dostluğundan meydana gelmektedir. Hem hayat arkadaşı hem de iş ortağı olan arkadaşlar Milan ’daki bir atolyede asistan olarak calıştıkları sırada karşılaşmışlardır. Barok sevgisini besleyen bu iki arkadaş, 1985 ’de Milano Collezioni ’nin organizatorlerinin duzenlemiş olduğu bir moda şovuna davet edildiler ve o gunden sonra bu ikili un yapmaya başladı. Ertesi yıl ise, ilk bağımsız kadın hazır giyim şovlarını yaptılar. Bu gelişmelerin ardından, erkek giyimine de el atan ikili, imzalarını taşıyan bir parfum serisi de cıkarmıştır. 1999 yılında İtalya, Japonya, Hong Kong ve Londra ’da ardı ardına mağazalar acmışlardır. Dolce & Gabbana ’nın tasarımları, cok renkli olup hayvan desenlerine de sıkca yer verilir. Bu tasarım “haute hipilik” olarak tanımlanmıştır. Tasarımlarda, ozellikle İtalya ’nın prestijli film tarihcesinden ilham alınmıştır.
1993'te, ikili Madonna'nın dunya turu “The Girlie Show” icin 1.500 kostum hazırladılar. 1999'da Whitney Houston turnesinin kostumlerini de hazırlamışlardır.
Stefano Gabbana, bir roportajda cinselliğiyle ilgili detaylıca konuştu ve 18 yaşından itibaren eşcinsel olduğunu kabullenmeye başladığını soyledi.
“Gay olarak anılmak istemiyorum, cunku ben bir erkeğim… bu kadar. ‘Gay ’ kelimesi bir şeyleri etiketlemeye ihtiyac duyan insanlar tarafından uretildi. Ben cinsel kimliğimle tanımlanmak istemiyorum.” Stefano Gabbana, 1982–2005 yılları arasında moda tasarımcısı Domenico Dolce ile beraber hayat arkadaşı olarak yaşadı.
Stefano Gabbana, 2005 yılında Domenico Dolce ile kişisel ayrılık yaşamalarına rağmen iş ortaklığına devam etmektedirler. Kolleksiyonlarında erkek ve kadın kıyafetlerinin dışında kravatlar, kemerler, el cantaları, guneş gozluğu, saatler ve ayakkabılar vardır.
Dolce & Gabbana İtalya'da Giorgio Armani, Guccio Gucci, Mario Prada ve Gianni Versace'den daha fazla urun satmaktadır.
Moda dunyasında Madonna ve Nicole Kidman, Tom Cruise, Monica Bellucci, Brian Ferry, Brad Pitt, Bruce Willis, Demi Moore, Victoria Beckham, Kylie Minogue, Beyonce Knowles, Catherine Zeta Jones, Salma Hayek, Isabella Rossellini ve Angelina Jolie gibi unlu kişileri giydirmişlerdir.
Rosa, Toto ve Mimmo, adlarında uc tane Labrador cinsi kopeği vardır.