Merhaba arkadaşlar, daha once Wordpress IPB tarzı hazır hizmetler ile websitesi kurdum ama hem bunu yapalı cok uzun zamanlar oldu hem de html kodlamasını bile unuttum sayılırım.
Bir girişimcilik projem var website ve buyuk dosya barındıracağım (10TB ile 100TB ilk hedef) bir sunucu ihtiyacım var sunucu masrafını şu an duşunmek istemiyorum onun bir caresini bulurum elbet benim icin şimdi onemli olan kapsamlı bir websitesi kodlamak, sitenin tasarımı ve planlamalar sayfa icerikleri hazır sayılır bu site uzerinden dosya upload etme ve o dosyaları satmaya dayanan kredi kartı ile alışveriş yapılan bir site kurmam lazım, yaptırmaya kalksam 500 bin TL'm yok ve tam istediğim gibi yaptırabileceğimi de sanmıyorum. Henuz vaktim de varken bu siteyi kodlamayı kendim yapmaya karar verdim.
Bilgisayar konusunda bilgim bayağı var donanım konusunda da oyle, yazılım olarak da LUA dilini kodlamayı tek tuk biliyorum.
Uzun lafın kısası benim sağlam bir site hazırlamam ve bunun icin de websitesi kodlamayı oğrenmem lazım, eğitim videoları veya materyali arıyorum. Ayrıca bir diğer merak ettiğim bu websiteyi notepad uzerinden mi, Dreamviewer uzerinden mi, Photoshop uzerinden mi hazırlamam daha doğru olur?
Son olarak da hangi kodlama dillerini oğrenmem lazım? html mi, php mi, java script mi, aspx mi bunların hangilerini oğrenmem lazım? Hepsini mi kullanmalıyım? Sağlam guvenli ve hızlı bir website yapabilmek icin neyi tercih etmeliyim? Bu konuda tecrubeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?