Suna Kırac Biyografisi Suna Kırac, 1941 yılında Ankara ’da doğmuştur. Annesi Sadberk Hanım, babası Vehbi Koc ’dur. Suna Kırac, Koc Holding Yonetim Kurulu başkan vekilidir. Semahat Koc (d.1929), Rahmi Koc (d.1930), Sevgi Koc (Gonul) (1938) adlarında ablası, kız kardeşi ve abisi vardır. Arnavutkoy Amerikan Kız Kolejini bitirdi. Boğazici Universitesi'nde Bankacılık ve Finansman konularında eğitim alarak mezun oldu.
T.C. Bakanlar Kurulu'nun 23 Eylul 1997 tarihli kararı ile Turkiye'de eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptıkları katkılar dolayısıyla 27 Ekim 1997 gunu T.C. Cumhurbaşkanı Suleyman Demirel tarafından "Devlet Ustun Hizmet Madalyası" ile odullendirildi. Suna Kırac, 1999'da, ustun yoneticilik ve liderlik vasıfları ile Koc Holding'e, iş dunyasına ve Turk cocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından "Onur Uyeliği"ne layık gorulmuştur.
Suna Kırac, 2000 yılından beri ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mucadele etmekte ve cevresiyle sadece gozleriyle iletişim kurabilmektedir. Suna Kırac konuşmak ya da bir mesaj iletmek istediğinde tam karşısına koyu renklerle yazılmış 29 harften oluşan bir alfabe konuluyor. Hemşireler tek tek harfleri gosteriyor. Suna Kırac kirpiklerini kırpıştırdyor. Oluşturmasını istediği kelimeyi sırayla gostererek not ettiriyor. Kelimeler tek tek bulunarak cumle oluşturuluyor.
Suna Kırac, eşi İnan Kırac'la birlikte kurdukları Pera Muzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitusu ile ulkesine hizmet yatırımlarını surdurmektedir. İstanbul'a dunya capında bir oditoryum ve kultur merkezi kazandırmak amacıyla calışmalarını surduren Suna Kırac'ın 2006 yılında yayımlanan, tum geliri Turkiye Eğitim Gonulluleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanan ve editorluğunu Rıdvan Akar'ın yaptığı "Omrumden Uzun İdeallerim Var" adlı kitabı 100.000'in ustunde sattı ve yılın en cok satan kitaplarından biri oldu.
Suna Kırac, 2000 yılında, İnan Kırac ile birlikte; Vehbi Koc Vakfı Suna ve İnan Kırac Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitusu Antalya Kaleici Muzesi'ni kurdu. Daha sonra da 2003 yılında, kultur-sanat, eğitim ve sağlık konularında faaliyet gosteren Suna ve İnan Kırac Vakfı'nı ve 2005 yılında da Suna ve İnan Kırac Vakfı Pera Muzesi'ni kurmuştur.
2009 yılında eşi İnan Kırac'la beraber Pera Muzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitusu katkılarıyla İstanbul Turizm Onur Odulunu aldı.
Suna Kırac İnan Kırac, İnan Kırac ile 1969 yılında evlendi. Cocukları olmadı ama evliliklerinin 15. Yılında 4 aylıkken İpek Kırac (d. 29 Kasım 1984) adında bir kız cocuğunu 1 Şubat 1985 tarihinde evlat edindiler.
Uyelikleri :
Vehbi Koc Vakfı Yonetim Kurulu Uyesi
Koc Universitesi Mutevelli Heyeti Uyesi
Turk Eğitim Vakfı Mutevelli Heyeti Uyesi
Robert Koleji, Mutevelli Heyeti Uyesi
Koc Ozel Lisesi İcra Kurulu Uyesi
Turkiye Eğitim Gonulluleri Vakfı (TEGV) Kurucu Uyesi ve Mutevelli Heyeti Uyesi
Turkiye Aile Planlaması Vakfı Yonetim Kurulu Uyesi