Soner Sarıkabadayı Biyografisi Soner Sarıkabadayı, 8 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş'da Gungor ve Hasan ciftinin oğlu olarak doğmuştur. Perihan ve Zafer adında 2 kardeşi vardır. 4 yaşına kadar ailesiyle Kahramanmaraş'ta yaşayan Soner Sarıkabadayı, daha sonra ailesi ile Mersin ’e taşındılar. Babasının Mersin ’de eczacı olması sebebiyle cocukluğu orada gecti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini de Mersin'de tamamlamıştır. Boyunun 1.85 olması nedeniyle lise yıllarında basketbola merak saran Sarıkabadayı, muziğe o yıllarda ilgi duydu. Liseden sonra universiteye hazırlandığı sene ayağını burktuğu icin ve evde kendiyle yalnız kaldığı sırada şarkı sozu yazmaya başladı.
Yıldız Teknik Universitesi İktisat Bolumu ’nu kazanınca istanbul ’a taşındı. Muzik sevgilisi ağır basınca aynı okulun klasik gitar bolumune gecti. Ertesi yıl tekrar universite sınavına giren Soner Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Universitesi Sanat ve Tasarım Fakultesi Klasik Gitar Bolumu ’nu kazandı ve 2008 yılında okulunu bitirdi. Bir donem Sibel Can ’ın orkestrasında gitar calan Soner Sarıkabadayı adını ilk olarak BBG yarışmasından cıkan Mersin ’li Tarık icin yazdığı “Gumbur Gumbur” şarkısıyla duyurdu.
Daha sonra Sibel Can, Demet Akalın, Murat Boz ve Alişan gibi isimlere bestelediği şarkılarını verdi. Murat Dalkılıc ’a verdiği “Kasaba” ve Sertab Erener ’in soylediği “Bu Boyle”, “Acık Adres”, “Koparılan Cicekler”le şarkıları dillere dolandı.
İlk albumu “Kara”yı 2001 yılında cıkardı. Soner Sarıkabadayı, adını Sertab Erener ve Murat Dalkılıc gibi sanatcılara verdiği bestelerde duyurdu. Ardından da 2009 yılında piyasaya cıkardığı “Buz” albumuyle yukselişe gecti. 2010 yılında da “Pas” ve “Sadem” isimli albumleriyle yukselişini surdurdu.
Soner Sarıkabadayı 2009 yılında “Acık Adres” şarkısıyla, Kral TV ’den “En İyi Beste Odulu”nu aldı.
17 Nisan 2015 tarihinde yeni cıkardığı "Unuttun mu Beni" adlı single'ı icin Turkiye ’de bir ilki gercekleştirerek şarkısının dijital platformlara ve radyolara servis edilmesinden once son donemin populer uygulaması olan “Periscope” uzerinden evinden canlı yayın ile sevenleri ile paylaştı.
Albumleri :
2001 - Kara
2009 - Buz
2010 - Pas
2010 - Sadem
2011 - Seveni Arıyorum
2011 - İtiraz
2011 - Tuzlu Su
2012 - Trio
2012 - İnsan Sevmez Mi? (Tekli)
2013 - Kutsal Toprak (Tekli)
2014 - Yara Bandı (Tekli)
2015 - Unuttun mu Beni (Tekli)

Odulleri :
2008 - Kral Tv Odulleri Yılın Yeteneği
2008 - 37. Altın Kelebek Yılın En İyi Cıkış Yapan Sanatcısı
2008 - Avrupa Gazeteciler Derneği/Yılın En İyi Cıkış Yapan Sanatcısı
2008 - Beykent Universitesi Yılın Şarkısı Odulu / Ucurum
2009 - 16.Kral Tv Radyolarda En Cok Calınan Şarkı/Kasaba
2009 - 16. Kral Tv 2009 yılı En İyi Beste Acık Adres
2009 - Pal Fm Yılın En İyi Soz ve Bestesi Odulu/Buz

Soner Sarıkabadayı ’nın hit şarkıları:
Bu Boyle (Sertab Erener)
Ucurum, Sallana Sallana, Her şeyi Yak, İki Medeni İnsan (Murat Boz)
Kasaba, La Fontaine (Murat Dalkılıc)
Mantık Evliliği (Demet Akalın)
Anladın Sen Onu (Sibel Can)
Vesile (Gonen)
İnşallah, İsabet Olmuş (Altay)
Yeminliyim, Tovbesi Yok (Alişan)
Annem Kızıyor, Aşka Nezaket, Pembe (Berdan Mardini)
Gitarist, Gumbur Gumbur, Guller Benim, Nazar, Alev Alev (Tarık)
Ben Adamı Ayrılırken Tanırım (Seren Serengil)