Simone Kaslowski Biyografisi TUSİAD ’ın 12 Ocak 2017 tarihinde gercekleşen 47. Genel Kurulu toplantısında TUSİAD başkanı olarak Erol Bilecik secilirken, Simone Kaslowski Kuresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri olarak Başkan Yardımcısı gorevine getirildi. 20 Şubat 2019 tarihinde yapılan 49. genel kurul toplantısında tek aday olan Simone Kaslowski TUSİAD başkanı olarak secildi. Simone Kaslowski, 1963 yılında Torino, İtalya ’da doğmuştur. Babası Aldo Kaslowski (d.1937), annesi Guia Kaslowski ’dir. Organik Kimya'nın Genel Muduru Stefano Kaslowski (d.1968) kardeşidir. Simone Kaslowski, İtalyan asıllı olmasına rağmen Turkceyi cok iyi konuşmaktadır. İstanbul ’da Pierre Loti Lisesinden 1980 yılında mezun oldu. 1980 yılında başladığı Worcester, Massachusetts ’te bulunan Clark University Worcester Bachelor of Arts'tan 1984 yılında mezun oldu.
Simone Kaslowski, Organik Holding yonetim kurulu başkanı, İktisadi Kalkınma Vakfı Yonetim Kurulu uyesi ve TUSİAD Kuresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri olarak gorev yapmaktadır. Simone Kaslowski, babasının 1965 yılında kurduğu Organik Kimya'nın 1985 yılında Organik Kimya urunleri icin ihracat pazarları geliştirmeye başladı. Simone Kaslowski, Turkiye ’de ki Tekstil Endustrisine dayanan Tekstil boyaları satışının gelişiminden sorumluydu. 1993 yılında Organik Kimya ’nın satış bolumunun yoneticiliğini yaptı, yatırım projelerinde aktif olarak gorev aldı. Uretim kapasitesi 3 katına cıkmış ve ERP yazılımı kullanılmaya başlanmıştır. 1995 yılında CEO ’su oldu.
1989-1992 yılları arasında, %50-50 İtalyan ortaklığı ile tekstil sektorune donuk nitelikli kimyasallar ureten bir şirketi kurmuş ve yonetmiştir.
Organik Kimya şirketinin, Rotterdam, Hollanda, Lugano, İsvicre ve İstanbul ’da Avrupa ve Anadolu yakalarında fabrikaları ve buyuk olcekte faaliyet gosteren distributor faaliyetleri ilaveten devam eden buyuk projeleri ile buyumesini sağladı. Halen 2002'den beri İstanbul'da bulunan İtalyan Ticaret Odası'nın yonetim kurulu uyesi, 2012'den beri Dunya Başkanlık Orgutleri (WPO), TUSİAD Yonetim Kurulu Uyesi ve 2016 yılında TUSİAD Başkan Yardımcısı olarak gorev yaptı.
Simone Kaslowski, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Turkce bilmektedir.
Simone Kaslowski, evlidir ve 2002, 1994 ve 1991 doğumlu 3 cocuğu vardır.
Simone Kaslowski, İtalyan Ticaret Odası Yonetim Kurulu uyesi, İKV ( İktisadi ve Kalkınma Vakfı ) Yonetim Kurulu Uyesi, Dunya İşadamları Derneği ( WPO ) uyeliği ve GİYAD uyesidir.
TUSİAD ’ın 12 Ocak 2017 tarihinde gercekleşen 47. Genel Kurulu toplantısında TUSİAD başkanı olarak Erol Bilecik secilirken, Simone Kaslowski Kuresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Lideri olarak Başkan Yardımcısı gorevine getirildi.
20 Şubat 2019 tarihinde yapılan 49. genel kurul toplantısında tek aday olan Simone Kaslowski TUSİAD başkanı olarak secildi.